1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek, Yamal LNG projesinin yüzde 9 hissesini satacak

Novatek, Yamal LNG projesinin yüzde 9 hissesini satacak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek, Yamal LNG projesinin yüzde 9 hissesini 2015 yılı ortasında satmayı planladığını bildirdi.Novatek, projenin...

Novatek, Yamal LNG projesinin yüzde 9 hissesini satacak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek, Yamal LNG projesinin yüzde 9 hissesini 2015 yılı ortasında satmayı planladığını bildirdi.

Novatek, projenin ihtiyaç duyduğu finansmanın sağlanması için potansiyel alıcılar ile müzakerelerin devam ettiğini, dış finansman arayışına girmeden önce hisse satışını tamamlamak istediklerini bildirdi.

Novatek Başkanı Leonid Mikhelson, bu yılın ortasına kadar Rus Kutuplarında bulunan Yamal LNG projesi için dünya genelindeki kredi ajanslarından 5 milyar dolar kredi almayı umduklarını ifade etti.

Öte yandan, Total Başkanı Patrick Pouyanne, Yamal LNG projesi için Çinli bankalardan alınacak kredinin 10-15 milyar dolara yükseltilmesi için görüşmeler yürüttüklerini ifade etti.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in yakın arkadaşı olan Gennady Timşenko'nun sahibi olduğu Novatek, % 60 hisse ile Yamal LNG projesinin ana ortağı. Rusya'ya Ukrayna krizi nedeniyle uygulanan yaptırımların kapsamında olan şirket proje için ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlamaya çalışıyor. Proje, Rusya'nın doğalgaz piyasasındaki egemenliğini sürdürmesi anlamında büyük önem taşıyor.

Yamal projesinde Fransız Total ve Çinli CNPC diğer hissedar şirketler. Projede ilk üretimin 2017 yılında gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler