1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek, Yamal LNG’den üçüncü ünite üretimine başladı

Novatek, Yamal LNG’den üçüncü ünite üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Yamal LNG projesi kapsamında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üreten Novatek, üçüncü ünitede üretime başladı.Rusya'nın en büyük...

Novatek, Yamal LNG’den üçüncü ünite üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Yamal LNG projesi kapsamında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üreten Novatek, üçüncü ünitede üretime başladı.

Rusya'nın en büyük ikinci doğalgaz şirketi Novatek, Yamal LNG projesi kapsamında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretiminde yeni bir aşamaya daha ulaştı. Şirket, her biri yıllık 5,5 milyon ton sıvılaştırılmış doğalgaz üretim kapasitesine sahip olacak olan üç ünitenin yer aldığı projede üçüncü ve son ünitede üretime başladığını duyurdu. 

Açıklamada, ünitenin tam kapasite üretime geçmesiyle yılda toplam 16.5 milyon ton üretim gerçekleştirileceği kaydedildi. Ayrıca şirket projede dördüncü üretim ünitesini de kurmayı planlıyor.

Proje Kuzey Kutup Dairesi’nin 600 kilometre kuzeyinde, güneşin aralıksız 2 ay boyunca doğmadığı bölgede yer alıyor. Dünyanın en büyük endüstriyel tesislerden biri olan, aynı zamanda da bir ilk teşkil edecek olan buz kırıcı tankerlerin de kullanıldığı bu projede, her biri yıllık 5,5 milyon ton sıvılaştırılmış doğalgaz üretim kapasitesine sahip olacak olan üç ünite yer alıyor.

Yamal LNG projesinde Novatek'in yüzde 50,1, Fransız Total ve Çinli CNPC şirketlerinin yüzde 20'şer ve Çinli İpek Yolu Fonu'nun da yüzde 9,9 hissesi bulunuyor.

Ağustos ayında Yamal LNG projesinin 5,5 milyon ton sıvılaştırılmış doğalgaz üretim kapasiteli ikinci ünitesi tamamlanarak kargo sevkiyatına hazır hale geldi. İlk ünite 2017 yılı Aralık ayında sevkiyata hazır hale getirilmişti. Önümüzdeki iki yıl içinde iki ünitenin daha hazır hale getirilmesi öngörülüyor.

YAMAL LNG PROJESİNDE İKİNCİ ÜNİTE SEVKİYATA HAZIR

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler