1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek’in Arctic LNG 2 projesine 3 talip

Novatek’in Arctic LNG 2 projesine 3 talip

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek’in Kutuplardaki ikinci LNG projesinden % 30 hisse satışı için Rusya'nın egemen varlık fonu RDIF, Suudi Arabistan...

Novatek’in Arctic LNG 2 projesine 3 talip

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek’in Kutuplardaki ikinci LNG projesinden % 30 hisse satışı için Rusya'nın egemen varlık fonu RDIF, Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco ve Japonya'dan Mitsui ile görüşmeler yürüttüğü kaydedildi.

Rusya’nın en büyük özel enerji şirketi olan Novatek’in Yamal LNG projesinden sonra Kutuplardaki ikinci LNG projesi olan Arctic LNG-2 projesinde ortaklık görüşmeleri yürütülüyor. Reuters’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Rusya'nın egemen varlık fonu RDIF, Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco ve Japonya'dan Mitsui Novatek’in Kuzey Kutbu LN2 (Artic LNG 2) projesinden %30 hisse satın alımı için görüşmeler yürütüyor.  

Novatek, Arctic LNG-2'de payını yüzde 60 seviyesinde tutmayı hedefliyor. Novatek 25.5 milyar dolarlık yatırımla kuracağı tesiste üretime 2022 veya 2023 yılında başlamayı planlıyor. Proje yılda 19.8 milyon ton LNG üretim kapasitesine sahip olacak.

Total, Arctic LNG-2 projesini yürüten Novatek'ten yüzde 10 hisse almıştı.

TOTAL NOVATEK’İN İKİNCİ LNG PROJESİNE DE KATILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler