1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek’in SeverEnergia’daki payı yükseldi

Novatek’in SeverEnergia’daki payı yükseldi

Enerji Günlüğü - Novatek ve GazpromNeft’in ortak girişimi olan Yamal Development, İtalyan Eni şirketinin Arctic Russia B.V Ortak girişimindeki %60 hissesini...

Novatek’in SeverEnergia’daki payı yükseldi

Enerji Günlüğü - Novatek ve GazpromNeft’in ortak girişimi olan Yamal Development, İtalyan Eni şirketinin Arctic Russia B.V Ortak girişimindeki %60 hissesini 2.94 milyar dolara satın aldı. Satın alım sonrası Novatek’in SeverEnergia ortak girişimindeki payı %59.8’e yükseldi.

Novatek'in Yönetim Kurulu Başkanı Leonid Mikhelson, Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada Ortak girişim sahası gelişimini tamamladıktan sonra SeverEnergia’nın doğal gaz, gaz kondensat ve ham petrol üretiminin arttırılması için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. SeverEnergia bölgedeki çalışmalarını yoğunlaştırarak gelecek ay üretime geçmeyi planlıyor.

Mikhelson, Samburgskoye sahasının girişimin şu anda üretim yaptığı tek alan olduğunu ama 2014 yılında doğal gaz akımındayüksek yoğuşma karışımı içeren Urengoyskoye ve Yaro-Yakhinskoe alanlarında da ticari üretime geçmeyi planladıklarını açıkladı.

Arctic Russia B.V Yamal Nenets sahasında dört hidrokarbon arama ve üretim lisansına sahip olan SeverEnergia ortak girişiminde % 49 hisseye sahip olan Arctic Russia B.VEni’nin % 60 ve Enel’in % 40 hisseye sahip olduğu bir ortak girişimdi.

Önceki ve Sonraki Haberler