1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nuclear Kids müzikali gösterilere başlıyor

Nuclear Kids müzikali gösterilere başlıyor

Enerji Günlüğü - Türk çocukların da katıldığı Nuclear Kids-2017 müzikali gösterileri başlıyor.  Rosatom’un Uluslararası Çocuk Yaratıcılığı...

Nuclear Kids müzikali gösterilere başlıyor

Enerji Günlüğü - Türk çocukların da katıldığı Nuclear Kids-2017 müzikali gösterileri başlıyor.  

Rosatom’un Uluslararası Çocuk Yaratıcılığı Projesi olan “Nuclear Kids”, farklı ülkelerden gelen yetenekli çocukları bir araya getiriyor. Bu sene aynı sahnede Rusya, Türkiye, Çin, Hindistan, Macaristan, Bangladeş, Kazakistan, ABD, Litvanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Beyaz Rusya olmak üzere 13 ülkeden ve 21 farklı şehirden gelen çocuklar yer alacak. Yaklaşık bir ay önce çocuklar, provaların yapıldığı kampta tanışarak, profesyonel eğitmenler, koreograflar ve oyuncular ile birlikte hazırlık çalışmalarına başladı. 2 Ağustos tarihinde St. Petersburg’daki Genç İzleyiciler Tiyatrosu’nun sahnesinde 2 saatlik ‘Sıradan Yaz Yağmuru’ gösterisinin galası gerçekleşti. Sahnede dikkat çekici, renkli dekorasyonlar, bol ışık, müzik, koreografi ve vokal yer aldı.

Nuclear Kids Proje Yönetmeni Anna Trapeznikova, “Rosatom dokuz yıldır üst üste Nuclear Kids Uluslararası Projesinin sponsorluğunu ve organizatörlüğünü üsteleniyor. Nükleer sektör çalışanlarının yetenekli çocukları, farklı ülkelerin medya haberlerinde yer alan ve ticari olmayan bu projeye katılıyor. Projede yer alan çocukların daha sonra iyi yüksek eğitim kurumlarına girip, profesyonel hayatın farklı alanlarında başarılı olduklarını görmek bizi mutlu ediyor. En büyük hedefimiz, çocukların potansiyelleri ile farklı yeteneklerinin keşfedilmesi” dedi.

Bu sene müzikalde yer alan çocukların arasında Rusya Federasyonu Basın ve Medya Federal Ajansı’nın destekleri ile gerçekleştirilen “Canlı Klasikler” adlı Uluslararası Şiir Okuma Yarışmasını kazananlar da bulunuyor. Kısa bir süre önce yarışmanın yönetim komisyonu, Rosatom’a işbirliği teklifinde bulundu.

NucKids-2017 projesi organizatörleri tarafından eğlendirici ve eğitici etkinlik programı da hazırlandı. St. Petersburg’daki galadan önce çocuklar, Kronstadt ve Peterhof kentlerini ziyaret ettiler. Ayrıca, çocuklar, tarihi kaleleri, Petersburg Rıhtımını, Kronstadt Footstock, Yakornaya Ploshchad, Deniz Katedrali’ni görme fırsatı buldular. Fort Konstantin gezisi düzenlendi, müze olan Peterhof’ta Nizhny Park, çeşmeler, özel Kladovaya (Altın Odası) ve Gosudarevy Potekhi Müzesi ziyaret edildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş. yıllardır Uluslararası Çocuk Yaratıcılığı Projesi olan Nuclear Kids’e destek veriyor. Altı yıldır şirket çalışanlarının çocukları, büyük gösteri kadrosuna dâhil oluyor. Projeye Türkiye’den katılan Aylin Tumay duygularını şöyle paylaştı:

“Böyle bir projede yer almak, birçok kız ve erkek çocuğunun hayalidir. Her gün provalarımız oluyor. Hepimiz, gerçek bir gösteri olması için çok çabaladık. Bu kadar kısa sürede bize birçok şey öğreten tüm hocalarımıza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu projede kazanmış olduğumuz deneyim ve tecrübeyi hiç unutmayacağız. Tüm çocuklar çok güzel arkadaşlık kurmuşlar, hepimiz büyük bir aile gibi olduk.”

St. Petersburg’daki galanın sonrasında 110 kişinin yer aldığı gösteri kadrosu, tura çıkacak. Gösteri, Saratov, Nijniy Novgorod ve Macar şehirleri olan Paks ve Kaloç’ta coşku ile bekleniyor. Nuclear Kids-2017 sanat grubunun son gösterisi, 18 Ağustos tarihinde Moskova Helikon Opera Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Uluslararası Çocuk Yaratıcılığı Projesi “Nuclear Kids”, Rusya ve Rosatom Devlet Kuruluşu Komünikasyon Departmanı’nın organize ettiği, Rusya ve yabancı ülkelerdeki nükleer sektör çalışanlarının yetenekli çocuklarını her yıl bir araya getirerek, müzik gösterilerin düzenlendiği ve sahnelendiği bir etkinlik. Proje, farklı ülkelerdeki nükleer sektör çalışanları çocuklarının arasında dostluk bağlarının güçlenmesini, yetenekli çocukların yaratıcılık açısından gelişmesi için gereken koşulların oluşturulması ve yeni nesiller arasında nükleer enerji temasının popüler hale gelmesini amaçlıyor. Bu sene projeye katılmak için 11-16 yaş arası 1000 çocuk başvuruda bulundu. Seçim sonucunda en başarılı oyuncular, provaların gerçekleştirildiği ve St. Petersburg yakınlarında yer alan hazırlık kampında bir araya geldi. Proje, Nükleer Sektör Bilgi Merkezi tarafından yürütülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler