1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Nüfusu 15 bin olan ilçelere de doğalgaz gidecek

Nüfusu 15 bin olan ilçelere de doğalgaz gidecek

BOTAŞ, nüfusu 15.000 olan ilçelere doğalgaz ulaştırmaya başlayacak. 10.000 nüfuslu ilçelerde Hazine ve Enerji Bakanlıklarının oluruyla doğalgaza kavuşabilecek. 

Nüfusu 15 bin olan ilçelere de doğalgaz gidecek

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, nüfusu 15.000 olan ilçelere doğalgaz ulaştırmaya başlayacak. 10.000 nüfuslu ilçelerde Hazine ve Enerji Bakanlıklarının oluruyla doğalgaza kavuşabilecek. 

İlçelere Doğalgaz Ulaştırılması Amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Görevlendirilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre BOTAŞ’ın doğalgaz ulaştıracağı ilçelerin nüfus kriteri, 20.000’den 15.000’e düşürüldü. Nüfusu 10.000 ve üzerinde olan ilçeler de Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının uygun görüşüyle doğalgaza kavuşabilecek. 

NÜFUS KRİTERİNE UYAN İLÇELERDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Nüfusu 10.000 ve üzeri olan ilçelere doğalgaz ulaştırılması Hazine ve Enerji Bakanlıklarının oluruna bağlı olacak. Bu iki bakanlık, değerlendirme yaparken bölgesel coğrafi koşullar, tüketim potansiyeli, bölgede bulunan tesislerin ihtiyaçları açısından şehir besleme hattının yapılmasında ekonomik veya stratejik fayda olup olmadığı gibi kriterler göz önüne alınacak. 

Ancak büyükşehirlerdeki ilçelerde, nüfus kriteri belirlenirken 6360 sayılı Kanun ile mahalleye dönüşen köyler ve beldeler göz önünde bulundurulmayacak. 

Bugünden başlamak suretiyle 3 ay içinde, merkez nüfusu 15.000 ile 20.000 arasında olan ilçeler için doğalgaz ulaştırılmasıyla ilgili işlemler başlatılacak.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler