1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Nükleer Enerji GM Afşın Burak Bostancı görevden alındı

Nükleer Enerji GM Afşın Burak Bostancı görevden alındı

Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşın Burak Bostancı görevden alındı.

Nükleer Enerji GM Afşın Burak Bostancı görevden alındı

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı, Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşın Burak Bostancı’yı görevden aldı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Afşın Burak Bostancı, 12 Şubat 2024 tarihli ve 2024/27 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca görevden alındı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Nükleer Düzenleme Kurumunda çeşitli görevler yapan Afşın Burak Bostancı, enerji sektöründe organize elektrik piyasaları, elektrik dağıtım faaliyeti düzenlemeleri, yenilenebilir enerji teşvikleri, elektrik depolama teknolojileri, nükleer enerji sektöründe fiziki koruma, güvenlik ve güvence düzenlemelerinde çalıştı. Bostancı çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede Rusça biliyor. 
 
Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü görevine 23 Şubat 2021’de vekaleten atanan Bostancı; 20 Nisan 2021’den bu yana görevi asaleten yürütmekteydi. Afşın Burak Bostancı’nın boşalttığı görev için henüz bir atama yapılmadı. 

Önceki ve Sonraki Haberler