1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer enerjide küçük ölçekli yatırım fırsatları

Nükleer enerjide küçük ölçekli yatırım fırsatları

Enerji Günlüğü - 50 MW kapasiteli NuScale nükleer reaktörler, daha güvenli, pratik çözümlü ve ucuz yatırım imkanları sunuyor.4. Nesil küçük ve modüler...

Nükleer enerjide küçük ölçekli yatırım fırsatları

Enerji Günlüğü - 50 MW kapasiteli NuScale nükleer reaktörler, daha güvenli, pratik çözümlü ve ucuz yatırım imkanları sunuyor.

4. Nesil küçük ve modüler nükleer reaktörler (SMR) nükleer enerjiye yatırım yapmak isteyenler için yeni fırsatlar sunuyor. 50 MW kapasiteli NuScale Power ModuleTM isimli en küçük nükleer reaktörler küçük ölçekte nükleer enerji yatırımcıları için önemli fırsatlar sunuyor. Ayrıca bu reaktörler daha güvenli, enerji ihtiyacına pratik çözümler sunuyor ve ucuza maloluyor.

300 MW'ın altında kapasite ile şebeke bağlantısı sorunu yaşayan ücra noktalarda emisyonsuz elektrik üretimi sağlayan küçük ve modüler nükleer reaktörler, ülkelerin enerji bileşiminde yarattıkları ek potansiyel ile hükümet yetkilileri, düzenleyiciler ve enerji liderlerinin dikkatini çekiyor.

SMR’ler özellikle elektrik iletim şebekesi kapasitesi küçük olan ülkeler için önemli bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Ayrıca, su kaynaklarının tükenmesi ve enerji verimliliği sorunlarına karşı deniz suyu desalinasyonu ve ısı kojenerasyonu imkanlarına sahip olduklarından, yenileşimci tasarımlara sahip sistemle modüler tasarımları sayesinde daha az elektromekanik ekipmana ve borulamaya ihtiyaç duyuyorlar ve pasif (harici elektrik gücüne ihtiyaç duymadan çalışan) sistemleri sayesinde reaktör kaza olasılığını önemli ölçüde azaltıyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler