1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer enerjiye yatırımlar son beş yılın en düşüğünde

Nükleer enerjiye yatırımlar son beş yılın en düşüğünde

Enerji Günlüğü - Global nükleer enerji yatırımları 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 45 oranında azalarak son beş yılın en düşük seviyesinde...

Nükleer enerjiye yatırımlar son beş yılın en düşüğünde

Enerji Günlüğü - Global nükleer enerji yatırımları 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 45 oranında azalarak son beş yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayınlanan “ Dünya Enerji Yatırımları 2018 (WEI 2018)” raporuna göre, geçen yıl, dünyada nükleer enerji projelerine yapılan yatırımlar son beş yılın en düşük düzeyinde gerçekleşti. 2017 yılında Global nükleer enerji yatırımları bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 45 oranında azalarak 17 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu yatırımların yarısını ise nükleer reaktörlerin modernizasyonu ve yenilenmesi oluşturdu. 

Geçen yıl toplamda 4 nükleer reaktör devreye alınırken bunların üçüne Çin ev sahipliği yaptı. 5 GW’dan fazla kapasiteye sahip eski nükleer santral kapatılırken, nükleer enerji üretiminde 2 GW’lık bir azalma oldu. Buna rağmen nükleer enerji kapasitesi 2007 yılına göre hala 10 GW üzerinde. Ayrıca dünya genelinde toplam 60 GW kapasiteli nükleer santral yapım aşamasında bulunuyor. 

Rapora göre toplam enerji yatırımları ise bir önceki yıla göre yüzde 2 düşüşle 1,8 trilyon dolar oldu. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler