1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer fizik eğitimi alan Türk kız öğrencilere burs desteği

Nükleer fizik eğitimi alan Türk kız öğrencilere burs desteği

Rus üniversitelerinde nükleer fizik eğitimi alan 6 Türk kız yüksek lisans öğrencisi IAEA tarafından verilen ‘Maria Sklodowska-Curie’ bursu kazandı.

Nükleer fizik eğitimi alan Türk kız öğrencilere burs desteği

Enerji Günlüğü - Rus üniversitelerinde nükleer fizik eğitimi alan 6 Türk kız yüksek lisans öğrencisi IAEA tarafından verilen ‘Maria Sklodowska-Curie’ bursu kazandı.

Rus üniversitelerinde nükleer fizik eğitimi alan ve aralarında 6 Türk kız öğrencinin de bulunduğu 11 yüksek lisans öğrencisi ‘Maria Sklodowska-Curie’ bursu kazandı. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından verilen bursun kazananları, 20 Kasım 2020 tarihinde Avusturya’nın başkenti Viyana'da açıklandı.

Burs kazanan 6 Türk öğrenci arasında, Peter The Great St. Petersburg Politeknik Üniversitesi, Isı Enerjisi Mühendisliği ve Isı Mühendisliği bölümünde eğitim alan Seida Merve Değirmenci, Ayşe Gök, Yağmur Küçük, Ahsen Özdemir ve Zeynab Nur Şahin yer aldı. Aynı üniversitenin Nükleer Santraller: Tasarım, İşletme ve Mühendislik bölümünde okuyan Nurberk Sungur da bu önemli bursu kazanan isimlerden biri oldu.

BURS KAZANAN DİĞER ÜLKE ÖĞRENCİLERİ

Türk öğrencilerin yanı sıra Rusya Federasyonu'ndan Tomsk Politeknik Üniversitesi Nükleer Fizik ve Teknoloji Bölümü öğrencisi Ekaterina Shcheglova, Nijerya'dan gelerek Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi MEPhI Nükleer Fizik ve Teknoloji bölümü öğrencisi olan Ifeoma Uvom, Kazakistan'dan gelerek Tomsk Politeknik Üniversitesi Nükleer Fizik ve Teknolojiler bölümü öğrencisi olan Kamila Khuzhazhinova, Moğolistan'dan gelerek MEPhI Nükleer Fizik ve Teknoloji bölümü öğrencisi olan Davaasuren Byambatsogt ile Gana'dan gelerek Tomsk Politeknik Üniversitesi Nükleer Fizik ve Teknoloji, Nükleer Tıp bölümünde eğitim alan Easter Kouachie de, ‘Maria Sklodowska-Curie’ bursu almaya hak kazandı.

NÜKLEER ENDÜSTRİDE CİNSİYET DENGESİ DESTEKLENİYOR

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un İnsan Kaynakları Departmanı Eğitim Kalitesinin Arttırılması, Uluslararası İşbirliği ve Proje Yönetimi Tasarım Şubesi Direktörü Valery Karesin, “Rus üniversitelerinde nükleer fizik bölümünde okuyan Rus ve yabancı öğrencilere ‘Maria Sklodovskaya-Curie’ bursu verilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, nükleer endüstrideki eğitimi ve cinsiyet dengesini desteklemeyi amaçlayan IAEA'nın çok doğru bir zamanda yaptığı bir girişimdir. Burs alan kız öğrenciler, hem Rusya'da hem de ötesinde nükleer enerjinin geleceğini şekillendirmeye yardımcı olacaklar. Rosatom, sosyal sorumluluk sahibi bir şirket olarak bu tür adımları destekliyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler