1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer karşıtlarından Japonya`ya Fukuşima mesajı

Nükleer karşıtlarından Japonya`ya Fukuşima mesajı

Enerji Günlüğü - Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, 11 Mart 2015 tarihinde Japonya konsolosluğu önünde gösteri yapacak.Nükleer Karşıtı Platform'dan...

Nükleer karşıtlarından Japonya`ya Fukuşima mesajı

Enerji Günlüğü - Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, 11 Mart 2015 tarihinde Japonya konsolosluğu önünde gösteri yapacak.

Nükleer Karşıtı Platform'dan yapılan açıklamaya göre, Platform Üyeleri 11 Mart 2015 tarihinde Japonya'nın Levent'te bulunan İstanbul Konsolosluğuönünde bir açıklama yapacak. Konuya ilişkin açıklamada, Japonya'da meydana gelen Fukuşima Nükleer Faciası’nın üzerinden geçen 4 yıla rağmen bölgedeki radyasyon yayılımının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, başta Japon halkı olmak üzere bütün dünyanın bu kirliliğin maliyetini ödemeye devam ettiği belirtilirken, "Bu gerçekler orta yerde yaşanırken bizim ülkemiz muktedirleri Sinop’ta ve Mersinde nükleer santral kurmaya çalışıyor" denildi.

Sinop'ta kurulacak ikinci nükleer santral için de Türkiye'nin Japonya ile işbirliğine gittiğine işaret edilen açıklamada "Biz İstanbul Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri olarak, Hiroşima ve Nagazaki yıkımlarından çıkmak için binlerce turna kuşu katlayan Japon halkının acılarını ve umutlarını paylaşmak amacıyla,Fukuşima faciasının 4. yılında Yaşanabilir Bir Dünya için turna kuşu katlıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Nükleer karşıtları, söz konusu açıklamaya destek vermeye davet edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler