1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Nükleer öğrencilerin 17`si Yıldız Teknik`ten, çoğu elektrikçi

Nükleer öğrencilerin 17`si Yıldız Teknik`ten, çoğu elektrikçi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'ye yapılacak nükleer santrallerde görev alacak 83 öğrencinin eğitim amacıyla...

Nükleer öğrencilerin 17`si Yıldız Teknik`ten, çoğu elektrikçi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'ye yapılacak nükleer santrallerde görev alacak 83 öğrencinin eğitim amacıyla Rusya'ya gönderileceğini açıkladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyelerini bakanlıkta kabulu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan  Taner Yıldız, bu yıl Rusya'ya nükler mühendislik eğitimi almak üzere 83 öğrencinin daha gönderileceğini duyurdu.Yıldız, bu öğrencilerin Rusya'da hem eğitim alacaklarını hem iki dil öğreneceklerini, tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını ve ayrıca da harçlık alacaklarını söyledi. Yıldız, 6 yıllık eğitimlerinin tamamlanmasıyla Türkiye'deki nükleer santrallerde Türk mühendisler olarak çalışma garantisi olacağını kaydetti.

TÜRKİYE NÜKLEER SANTRAL PERSONELİNİ KENDİ YETİŞTİRECEK

Yıldız, gelecek yıl Türkiye'de bu eğitim verilmesine yönelik hazırlık yaptıklarını söyledi. Bunun Rusya tarafındaki proje şirketiyle görüştüklerini de ifade eden Yıldız, yurt dışından gelecek hocalarla eğitim verileceğini dile getirdi. Hacettepe, Yıldız Teknik ve Akdeniz üniversitelerinin bu konuda istekli olduklarını belirten Yıldız, "Çok seçkin bir bölüm kurulmuş olacak orada. Şu anda bunu yürüten iki üniversitemiz var. Ama 171 üniversitenin içerisinde bu kadar bir seçkin dalı kullanmak isteyen, eğitim programına almak isteyen üniversiteler çıkacaktır. Bunları da değerlendiriyoruz" diye konuştu.

RUSYA'YA GÖNDERİLECEK ÖĞRENCİLER

Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, bu yıl Rusya'ya gönderilecek 83 öğrenciden 7'si kadın, 76'sı erkek. 27 farklı üniversiteden gelen öğrencilerin 17'si Yıldız Teknik Üniversitesinde okuyor. 18 öğrenci elektrik elektronik, 18 öğrenci de makina mühendisliği bölümlerinde öğrenim görüyor. Öğrencilerin 2'si son sınıfta okurken, 14'ü üçüncü sınıf, 28'i ikinci sınıf, 39'u birinci sınıf öğrencilerinden oluşuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler