1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Nükleer teknoloji endüstrisi kursu İstanbul’da düzenlenecek

Nükleer teknoloji endüstrisi kursu İstanbul’da düzenlenecek

Enerji Günlüğü - Dünya Nükleer Üniversitesi Kısa Kursu, Nutek Enerji A.Ş. ile birlikte Nisan 2019'da İstanbul’da gerçekleştirilecek. Nükleer...

Nükleer teknoloji endüstrisi kursu İstanbul’da düzenlenecek

Enerji Günlüğü - Dünya Nükleer Üniversitesi Kısa Kursu, Nutek Enerji A.Ş. ile birlikte Nisan 2019'da İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Nükleer teknoloji eğitimleri konusunda dünyada önde gelen kuruluşlardan olan Londra merkezli WNU (World Nuclear University) ile Türkiye’nin nükleer teknoloji konusundaki tek danışmanlık firması NUTEK Enerji, 24-26 Nisan 2019 tarihlerinde Türkiye’de, “Günümüzde Dünya Nükleer Teknoloji Endüstrisi ve Yeni Giren Ülkeler” temalı kısa WNU kursunu düzenleyecekler. Eğitimci olarak yurt dışından ve Türkiye’den, konularında dünyaca tanınmış uzmanlar, programda yer alıyor. 

Çevre ülkelerden gelecek adaylara da açık olan kursun çalışma dili İngilizce olacak. Gerekli hallerde Türkçe çeviri desteği sağlanacak.

KURS KONULARI

Kursta, nükleer teknolojinin bazı temel bilgilerinin yanısıra: enerji talebi; reaktör teknolojileri, tedarik zinciri; 3S (Safety, Security, Safeguards) felsefesi; güvenlik kültürü; uranyum ve toryum piyasası, proje yönetimi; ve başta Türkiye olmak üzere, nükleere yeni giren gelişmekte olan ülkelerin kaşılaşacakları meselelerle ilgili konuları ele alan, yaklaşık 30 saatlik eğitim ile uluslararası ve yerel uzmanlarla birebir görüşme, networking ortamı sunuluyor.

“Dünya Nükleer Endüstrisinin Bugünü ve Yeni Giren Ülkeler” ana temalı kurs programı, Küçük Modüler Reaktörlerin (KMR - SMR) teknolojisi,gelişmekte olan ülkeler için uygulama alanları ve avantajları” ile “Yerlileştirme (Lokalisazyon)”  başlıklı  iki güncel alt temanın işlendiği Yuvarlak Masa Tartışması’nı da içeriyor.

Nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılmasına yönelik bir çok kurum ve kuruluşla bir ağ oluşturan WNU, Eylül 2003'te, IAEA (Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı) ile üç uluslararası nükleer kuruluşun desteğiyle kuruldu: OECD / NEA (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı / Nükleer Enerji Ajansı); WNA (Dünya Nükleer Birliği); ve WANO ( Dünya Nükleer Operatörler Birliği). Eğitimlere, ilk kez 2007 Çin’de başlayan WNU, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 13 ülkede yaklaşık 4000 kişinin katıldığı 37 değişik kurs ve eğitim programı gerçekleştirdi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler