1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer tesisler tatil günü habersiz denetlenebilecek

Nükleer tesisler tatil günü habersiz denetlenebilecek

Nükleer Düzenleme Kurumu, nükleer enerji ve iyonlaştırıcı radyasyon ile ilgili faaliyet gösteren tesisleri, yılın herhangi bir günü haber vermeden denetleyebilecek.

Nükleer tesisler tatil günü habersiz denetlenebilecek

Enerji Günlüğü - Nükleer Düzenleme Kurumu, nükleer enerji ve iyonlaştırıcı radyasyon ile ilgili faaliyet gösteren tesisleri, yılın herhangi bir günü haber vermeden denetleyebilecek.  

Nükleer Enerji ve İyonlaştırıcı Radyasyona İlişkin Denetimler Yönetmeliği, Nükleer Düzenleme Kurumu tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik nükleer enerji ve iyonlaştırıcı radyasyon ile ilgili tesis, cihaz, madde ve faaliyetler için yetkilendirilen kişiler ile bu kişilerin yüklenici, alt yüklenici, tedarikçi ve alt tedarikçilerine yapılacak denetimleri düzenliyor. 

TATİL GÜNLERİNDE HABERSİZ DENETİM YAPILABİLECEK

Yönetmeliğe göre, nükleer enerji ve iyonlaştırıcı radyasyon ile ilgili faaliyet yürüten tesisler, yılda en az bir kez denetlenecek. Ayrıca NDK, gerek gördüğü durumlarda söz konusu tesislerde veya denetlenen faaliyetin yürütüldüğü yerlerde aralıksız görev yapacak yerleşik bir denetçi görevlendirebilecek. 

NDK programlı veya programsız denetim çalışmaları yürütebilecek. Bu kapsamda resmi tatil günleri de dahil olmak üzere, yılın herhangi bir günü denetim yapılabilecek ve haberli veya habersiz şekilde denetim çalışması yürütülebilecek. 

TEDARİKÇİ VE ALT TEDARİKÇİLER DE DENETLENECEK

Denetimler sırasında her türlü belge; çalışma programları ve planlamalar ile raporlar; güvenlik ve emniyet tedbirleri; güvenlik ve emniyet kültürü; yönetim sistemi, personelin niteliği ve sayıca yeterliliği; güvenlikle ilgili her türlü yapıi sistemi, bileşen ve malzeme ile imalattan işletmeye alma ve işletmeden çıkarmaya ilişkin tüm süreçler; tedarikçilerin, alt tedarikçilerin, yüklenicilerin ve alt yüklenicilerin her türlü faaliyeti denetlenebilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler