1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Nükleer uzlaşma petrolü yükseltebilir

Nükleer uzlaşma petrolü yükseltebilir

Enerji Günlüğü - İran nükleer anlaşmasının ardından artacak olan petrol arzı ile fiyatların 3-4 yıl içinde yükselebileceği ifade edildi.Adam...

Nükleer uzlaşma petrolü yükseltebilir

Enerji Günlüğü - İran nükleer anlaşmasının ardından artacak olan petrol arzı ile fiyatların 3-4 yıl içinde yükselebileceği ifade edildi.

Adam Longson liderliğindeki Morgan Stanley analistleri, e-posta yoluyla paylaştıkları raporda, “Olası bir İran nükleer anlaşmasının ardından artacak olan petrol arzı ve düşen fiyatlar, ABD dışı yatırımın ertelenmesini riske ediyor, bu da fiyatların 3-4 yıl içinde yükselmesine yol açabilir” değerlendirmesi yaptı.

Nükleer anlaşmapiyasaya girecek olan yeni İran petrol arzı, ABD’de üretim artışına 2017’ye kadar ihtiyaç duyulmayabileceği anlamına geliyor.İran yeterince uluslararası yatırım çekmekte başarılı olursa OPEC dışı üreticilerde kayıp yatırımı kısmen dengeleyebilir. Petrol piyasası için ikinci yarı görünümü belirsiz. Talep mevsimsel olarak yavaşlıyor. Arz yükseliyor. Asya’dan rafineri marjinlerinin gerilediği sinyali geliyor.

Nükleer müzakereleri sürdüren İran ve P5+1 ülkeleri bugün anlaşmaya vardı.

VE İRAN'LA NÜKLEER UZLAŞMA


İRAN'LA ANLAŞMA PETROLÜ DÜŞÜRDÜ


Önceki ve Sonraki Haberler