1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer ve kömür santrallerine 10 yılda 100 milyar dolar

Nükleer ve kömür santrallerine 10 yılda 100 milyar dolar

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda ikisi nükleer santral, kalanları kömür santrali olmak...

Nükleer ve kömür santrallerine 10 yılda 100 milyar dolar

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda ikisi nükleer santral, kalanları kömür santrali olmak üzere 100 milyar dolarlık enerji yatırımı yapacağını söyledi. 

Taner Yıldız, TRT Haber Canlı Yayınında gündeme ve enerji sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulundu. Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Bakan Yıldız, "Ağaçlar aradan çekildi, çevre gerekçesi yerini eylemlere bıraktı, bunu doğru bulamayız. Devletin huzuru, memleketin güvenliğini tehdit edenlere olumlu yaklaşma lüksümüz olmaz. Bundan sonrası makul olmaktan çıkmıştır" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ NİHAYETLENSİN HANDİKAPIMIZ KALMAZ

Türkiye'nin sükûnete ve büyümeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bakan Taner Yıldız, "11 yıllık kazanımlarımızın 11 günde berhava olmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu. "Türkiye olarak biz illa bir kamburla beraber mi yaşayacağız?" diye soran Yıldız şöyle devam etti:

"Türkiye kendi ayakları üzerinde koşan bir ülke olmayı hak etmiyor mu? Aslında Türkiye daha fazlasını hak ediyor. Çözüm süreci nihayetlendikten sonra Türkiye’nin bir handikapı kalmıyor. Niçin tekrar bir sıkıntı noktası oluşsun?”

ÇEVRE İÇİN 10 YILDA 10 MİLYAR DOLAR

Enerji yatırımlarında çevre hassasiyetine sahip olduklarının altını çizen Taner Yıldız, Bakanlık olarak 10 yılda yalnızca kömür santrallerine 1,5 milyar dolarlık çevre yatırımı yaptıklarını anlattı. Çevreye rağmen değil, çevreyle beraber iş yaptıklarını kaydeden Taner Yıldız, "Çevreden vazgeçmeyelim, ama enerji yatırımlarını da yapalım" dedi.

DEV ENERJİ YATIRIMLARINA 10 YILDA 100 MİLYAR DOLAR

Enerji ve Tabii KaynaklarBakanı Taner Yıldız, Türkiye'de önümüzdeki süreçte büyük enerji yatırımlarının hayata geçirileceğini kaydetti. Yıldız şöyle dedi:

"İki nükleer santral ve kömür olmak üzere 10 yılda 100 milyar lira tutarında 3 büyük enerji yatırımı yapılacak. Bu, sadece üç yatırımda enerji yatırımlarımızı iki katına çıkaracağımız anlamına geliyor. Bu aynı zamanda Türkiye ekonomisine de katkı sağlayacak, çünkü bu büyük yatırımlara hazine garantisi vermiyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler