1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleerde Çin-Rusya İşbirliği

Nükleerde Çin-Rusya İşbirliği

Enerji Günlüğü – Çin, Tyanvan Nükleer Enerji Santrali'nde Rusların hazırladığı, "AES-2006" enerji tesisi projesini prototip olarak kullanacak.Akkuyu...

Nükleerde Çin-Rusya İşbirliği

Enerji Günlüğü – Çin, Tyanvan Nükleer Enerji Santrali'nde Rusların hazırladığı, "AES-2006" enerji tesisi projesini prototip olarak kullanacak.

Akkuyu Nükleer Santrali’ni de yapacak olan Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom’dan yapılan açıklamada, Çin’in, bu ülkedeki Tyanvan Nükleer Enerji Santrali'nde, Rusların hazırladığı, "AES-2006" enerji tesisi projesini prototip olarak kullanmayı planladığı duyuruldu.

Açıklamada, Çin Ulusal Nükleer Enerji Şirketi (CNNC),Jiangsu Nükleer Enerji Kurumu (JNPT) yöneticileri ve Çin’in üst düzey yetkililerinden oluşan bir heyetin, Rusya’nın Saint-Petersburg kentindeki mühendislik şirketi Atomenergoproekt'de (AEP) temaslarda bulunduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, Jiangsu Nükleer Enerji KurumuGenel Müdür Yardımcısı Lyu Dzhaohua, Atomenergoproekt şirketi yetkilileriyle, Çin Halk Cumhuriyeti ile Rusya arasındaki ekonomik işbirliğinin en büyük projelerinden birisini olan Tyanvan Nükleer Santrali'ne (TAES) kurulacak reaktörlerin görüşüldüğünü söyledi.

Lyu Dzhaohua, Rus yetkililerle santraldeki 3 ve 4 numaralı enerji ünitelerinin teslimatına ilişkin detayları konuştuklarını anlattı.

Çin Ulusal Nükleer Enerji Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Yuy Peygen de, görüşmelerde, Atomenergoproekt şirketinin hazırladığı ve Tyanvan NükleerSantrali'nde kurulacak iki yeni (5 ve 6 ) üniteye ilişkin projenin değerlendirildiğini vurguladı.

Yuy Peygen, Atomenergoproekt şirketinin "AES-2006" enerji tesisi projesini, santralde kurulacak 5 ve 6 numaralı reaktörler için bir prototip olarak düşündüklerini söyledi.

Atomenergoproekt Genel Müdürü Sergey Onufrienko da “AES-2006” adlı enerji tesisleri projesinin uluslararası standartlara uygun olduğunu ve uzmanlarınprojenin geliştirmesi için çalıştıklarını belirtti.

AES-2006 (NPP-2006), geliştirilmiş teknik ve ekonomik göstergeleri olan“3+” yeni nesil bir Rus nükleer santrali projesi.

Rusya Federasyonu Nükleer Kamu Şirketi ROSATOM, 270'ten fazla sanayi ve bilimsel araştırma kuruluşunu bünyesinde barındırıyor. ROSATOM, dünya nükleer teknolojileri piyasasında lider konumunda. Devlet kuruluşu ROSATOM, 19'u yurt dışında olmak üzere, toplam 28 adet nükleer santral güç ünitesi inşaatına ilişkin proje gerçekleştiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler