1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleere talep, uranyumu yükselişe geçirdi

Nükleere talep, uranyumu yükselişe geçirdi

Fosil yakıtların gözden düşmesiyle nükleer santrallerin popülerliği artıyor. Bu artan ilgi, uluslararası piyasalarda uranyum fiyatlarını da hareketlendirdi.

Nükleere talep, uranyumu yükselişe geçirdi

Enerji Günlüğü - Nükleer enerji reaktörlerinde kullanılan radyoaktif materyallere yüksek talep, fiyatları artırdı. 

Dış basından derlenen bilgilere enerji piyasasında fosil yakıtlardan uzaklaşan yatırımcılar, nükleer enerjiye yöneliyor. 

Uranyumun nasir bulunan bir element olması ve yeni kaynaklar bulunamaması nedeniyle fiyatların ileride daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

Financial Times’ın haberinde ‘sarı pasta’ olarak bilinen ham uranyum fiyatlarının 2014 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştığı vurgulandı. Son dönemdeki fiyat artışında Kanada merkezli varlık yöneticisi Sprott’un yeni bir yatırım fonu etkili oldu.

Sprott Fiziksel Uranyum Yatırım Fonu 19 Temmuz’da piyasaya sürülmesinden bu yana yaklaşık 2,7 milyon kilogram 240 milyon dolarlık uranyum satın aldı ve fiyatların yıl başındaki 30 dolar seviyesinden 40 dolara kadar yükselmesine neden oldu. 

Uranyum fiyatlarındaki artışta,  önümüzdeki on yıl içerisinde nükleer enerji kapasitesinde ciddi bir artış planlayan Çin de önemli bir rol oynuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler