1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nurol Enerji Zonguldak’ta ithal kömür santrali kuracak

Nurol Enerji Zonguldak’ta ithal kömür santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Nurol Enerji, Zonguldak Filyos’ta ithal kömüre dayalı 1600 MW kurulu güçte bir elektrik santrali kurmak üzere Çevresel Etki Değerlendirme...

Nurol Enerji Zonguldak’ta ithal kömür santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Nurol Enerji, Zonguldak Filyos’ta ithal kömüre dayalı 1600 MW kurulu güçte bir elektrik santrali kurmak üzere Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yaptı.

SANTRAL’İN KURULU GÜCÜ 1.600 MW OLACAK

Kurulması hedeflenen santralin kurulu gücü, 2x800 MWe ve mekanik gücü 2 x 817 MWm olacak. Santral’in yıllık brüt elektrik enerjisi üretimi ise 12.600 GWh (12.600.000.000 kWh/yıl) olup, tesisin ısıl gücü 3.686,7 MWt olarak belirlendi.

KÖMÜRÜN RUSYA, G.AMERİKA VE G. AFRİKA’DAN İTHAL EDİLMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

İthal edilecek kömür, yük gemileri kullanılarak deniz yolu ile santral sahasının kuş uçuşu yaklaşık 1 km kuzey doğusunda kalan ve yapılması planlanan Filyos Limanı’na getirilecek ve santral sahasına konveyörler ve/veya karayolu vasıtası ile nakledilecek. Tesis için ithal edilmesi düşünülen kömürün temin edilebileceği başlıca bölgeler; Rusya başta olmak üzere Güney Amerika ve Güney Afrika vs. ülkeleri olarak öngörülüyor.

SÜPERKRİTİK VE ULTRASÜPER KRİTİK KAZAN TEKNOLOJİSİ KULLANILACAK

Santral’de kullanılacak olan teknoloji “Süperkritik veya UltraSüperkritik” kazan teknolojisi olup, Yanma gazlarının giderilmesi için elektrostatik filtreler ve DESOX sistemi, NOx giderimi için Seçici Katalitik İndirme yöntemi içeren DENOX sistemi kullanılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler