1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Obama`dan Erdoğan`a: Bağdat ve Erbil`i anlaştırın

Obama`dan Erdoğan`a: Bağdat ve Erbil`i anlaştırın

Enerji Günlüğü - ABD yönetimi, Irak petrollerinin dünyaya pazarlanması konusunda anlaşamayan Bağdat ve Erbil'in, ortak bir yol bulmaları konusunda Türkiye'nin...

Obama`dan Erdoğan`a: Bağdat ve Erbil`i anlaştırın

Enerji Günlüğü - ABD yönetimi, Irak petrollerinin dünyaya pazarlanması konusunda anlaşamayan Bağdat ve Erbil'in, ortak bir yol bulmaları konusunda Türkiye'nin tarafları teşvik etmelerini istedi.

Irak petrollerinin dünya piyasalarına Türkiye üzerinden taşınması konusunda anlaşamayan Bağdat ve Erbil yönetimlerine, ABD'den mesaj var. Amerikanın Sesi'nde yer alan bir habere göre, Beyaz Saray Başkan Obama’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün bir telefon görüşmesi yaptığını duyurdu.

Habere göre Başkan Obama ve Başbakan Erdoğan arasında bir dizi ikili ve bölgesel konu görüşüldü. Bu konulardan birisi, Irak hükümeti ve Kürt Bölgesel Yönetimi arasında sürdürülen ve henüz bir anlaşmaya varılamayan petrol anlaşmaları ve petrol gelirlerinin paylaşımı konusundaki görüşmeler oldu.

Beyaz Saray açıklamasında, "Başkan Obama ve Başbakan Erdoğan, Bağdat ve Erbil’i enerji sorunlarında ortak bir yol bulmaya teşvik etmenin ve varacakları anlaşmayı desteklemenin önemini ele aldı" ifadesi kullanıldı.

Habere göre Amerikan hükümeti, Bağdat ve Erbil arasında bu konudaki anlaşmazlığın hızla çözülmesi için çaba gösteriyor. Bununla birlikte Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin Türkiye’yle tek yanlı olarak imzaladığı bildirilen bir dizi enerji anlaşması, Bağdat hükümetini rahatsız etmiş durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler