1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ocak: Kendi elektriğini üretenden lisans istenmeyecek

Ocak: Kendi elektriğini üretenden lisans istenmeyecek

EPDK Enerji Piyasası Dairesi Başkanı Ahmet Ocak, sisteme elektrik vermeden kendi elektriğini üretenlerin lisans almasına gerek kalmayacak...

Ocak: Kendi elektriğini üretenden lisans istenmeyecek

Enerji Günlüğü - EPDK Enerji Piyasası Dairesi Başkanı Ahmet Ocak, sisteme elektrik vermeden kendi elektriğini üretenlerin lisans almasına gerek kalmayacak bir düzenleme yapacaklarını söyledi. 

ICCI 2016 – 22. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı Ve Konferansı'nın son gününde konuşan EPDK Enerji Piyasası Dairesi Başkanı Ahmet Ocak, enerjinin çok canlı bir piyasa olduğunu ve yüzlerce mevzuat değişikliği yaptıklarını belirterek, bundan sonra yapacakları ilk düzenlemenin sisteme elektrik vermeden kendi elektriğini üretenlerin lisns almasına gerek kalmamasına yönelik olacağını söyledi. 

Mevzuat değişikliklerinin her zaman olacağını kaydeden Ocak, bazı üreticilerin bunu suistimal ettiğini, dolayısıyla da karar vericilerin tedbir almak zorunda kaldıklarını ifade etti. 

Hibrit tesisleri için de suistimaller olduğunu belirten Ocak, güneş, rüzgar ve kömür santralleri için kendi lisans sahasında olmak kaydıyla kendi iç ihtiyacını karşılamak için yapılan üretimlerde lisans aranmayacağını söyledi. 

Kojenerasyon sistemleri için neden ayrı bir yönetmelik olmadığı yönündeki soruyu da soruyu soran kişiye yanıtlatan Ocak, bu konuda ayrı bir yönetmeliğin olması gerektiği görüşüne katıldığını ifade etti. 

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler