1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ocak: Ön lisans sektörü iş yapamaz hale getirebilir

Ocak: Ön lisans sektörü iş yapamaz hale getirebilir

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Dairesi Başkanı Ahmet Ocak, Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nda yer alan ön lisans...

Ocak: Ön lisans sektörü iş yapamaz hale getirebilir

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Dairesi Başkanı Ahmet Ocak, Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nda yer alan ön lisans uygulamasının, sektörü bir süre iş yapamaz hale getirebileceğini söyledi.

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenecek ICCI 2013 - 19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı öncesinde yapılan “Enerji Sohbetleri” toplantısında yerli kömürün elektrik üretiminde değerlendirilmesi imkanları ele alındı. 
Toplantıya Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, EPDK Elektrik Dairesi Başkanı Ahmet Ocak, Enerji Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü Halil Alış, ICCI Yürütme Kurulu Başkanı ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Selahattin Çimen ile Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak katıldı.
EPDK Elektrik Dairesi Başkanı Ahmet Ocak, toplantıda yaptığı konuşmada, bürokratlar olarak bir yandan sektördaki yatırımcının önünü açma isteği, bir yandan da teftişle ilgili kaygılara bağlı hareket ettiklerini söyledi. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'na da değinen Ahmet Ocak, Tasarı'da yer alan elektrik üretim başvurularında "ön lisans" uygulamasının her şeyi çözeceğine inanmadığını, hatta sektörün bir süre iş yapamaz hale de gelebileceğini ifade etti. Ocak şunları söyledi: 
"Ben çok içten desteklememekle birlikte, ön lisansın olması gerekiyor. Ama ön lisans olduktan sonra ne olacak? Aşağı yukarı bir yıl sektör iş yapamayacak hale de gelebilir. Böyle bir paradoksla da karşılaşabiliriz. Bunu açık ve net söylüyorum burda. Dolayısıyla onun da tedbirleri var ama başarabilir miyiz başaramaz mıyız bilmiyorum, hep beraber başarmaya çalışacağız." 
 
Önceki ve Sonraki Haberler