1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ocak’ta Botaş ve Socar spot boru gazı ithal edecek

Ocak’ta Botaş ve Socar spot boru gazı ithal edecek

Botaş Ocak ayında Türkgözü giriş noktasından günde 363 bin m3, Socar ise günde 1,5 milyon m3 spot boru gazı rezerve etmeye hak kazandı. 

Ocak’ta Botaş ve Socar spot boru gazı ithal edecek

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, 2023 yılı tamamı, Ocak ayı ve ilk çeyrek için Kıyıköy ve Türkgözü giriş noktalarından spot boru gazı rezerve etmeye hak kazandı.

2023 yılı yıllık, Ocak ayı (A1) ve birinci çeyrek (Ç1) spot boru ithalatı yapmaya hak kazanan şirketler Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) VE Socar Enerji Ticaret A.Ş. oldu.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bu şirketlerin rezerve etmeye hak kazandıkları kapasite miktarlarını açıkladı. EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, 23 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen talep toplama aşamasında Botaş, Ocak ayında Kıyıköy giriş noktası üzerinden günde 5 milyon 131 bin m3 kapasite rezerve etmeye hak kazanırken, birinci çeyrek için günde 8 milyon 552 bin m3 ve 2023 yılı için de günde 3 milyon 421 bin m3 kapasite rezervine hak kazandı. 

Botaş ayrıca Türkgözü giriş noktasından birinci çeyrekte günde 6 milyon 251 bin m3 kapasite rezervi kazandı. Yarışma aşamasında Botaş, Ocak ayı için günde 363 bin m3 kapasite rezervi kazandı. 

Socar ise yarışma aşamasında Ocak ayında Türkgözü giriş noktasından günde 1,5 milyon m3 spot boru gazı rezerve etmeye hak kazandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler