1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ODAŞ, 13-14 Mayıs’ta halka arz için talep toplayacak

ODAŞ, 13-14 Mayıs’ta halka arz için talep toplayacak

 Enerji Günlüğü – Özalların şirketi ODAŞ Enerji (Odaş Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.)’nin halka arzında ayrıntılar belli oldu. Şirket,...

ODAŞ, 13-14 Mayıs’ta halka arz için talep toplayacak

 

Enerji Günlüğü – Özalların şirketi ODAŞ Enerji (Odaş Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.)’nin halka arzında ayrıntılar belli oldu. Şirket, 13-14 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. Son yıllarda hızlı bir büyüme kaydeden, kârlılığı ve teknolojik altyapısı ile sektörün en önemli temsilcilerinden biri haline gelen şirket, hisselerinin yüzde 28.6’sını halka arz edecek.

Yatırımcıları, “Yarının enerjisine bugünden ortak olun” sloganıyla, yarının enerji şirketine ortak olmaya davet eden ODAŞ Enerji, üretim alanında büyüyen kârlı yatırımlarının yanı sıra, 33 bini aşkın abonesiyle sektörün, en çok serbest tüketici abonesine sahip elektrik satışı ve ticareti yapan şirketi konumunda bulunuyor.  Halka arz süreciyle ilgili bilgi veren ODAŞ Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Bahattin Özal ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Altay, sektörün lider kuruluşlarından biri olan ODAŞ’da yüzde 28.6’lık hissenin halka arz edilmesinin, hem ODAŞ hem de sektör için yeni bir dönüm noktası oluşturacağını vurguladı.

Yüzde 50’si yurtiçi bireysel, yüzde 40’ı yurtdışı kurumsal ve yüzde 10’u yurtiçi kurumsal yatırımcıya

ODAŞ Enerji’nin halka arzı, sabit fiyatla talep toplama ve satış yöntemiyle gerçekleştirilecek.  Ek satış hakkı bulunmayan halka arzda,  tahsis grupları, yüzde 50 oranında yurtiçi bireysel yatırımcılar, yüzde 40 oranında yurtdışı kurumsal yatırımcılar ve yüzde 10 oranında da yurtiçi kurumsal yatırımcılar olarak belirlendi.  Halka arz öncesi piyasa değeri 202 milyon 610 bin 679 TL olarak açıklanan ODAŞ Enerji’de, halka arz öncesi ödenmiş sermaye de 30 milyon TL.

Bizim Menkul Değerler liderliğinde gerçekleşecek olan halka arzda, hisse birim fiyatı 5 TL olarak belirlenirken, 12 milyon TL’lik nominal sermaye artımıyla birlikte halka arz sonrası sermayenin 42 milyon TL olacağı açıklandı. Bedelli yapmama taahhüdü, şirket tarafından 365 gün; satmama taahhüdü ortaklar tarafından yine 365 gün olarak açıklanan halka arzda, temettü politikası “dağıtılabilir kârın yüzde 20’si” olarak açıklandı.

ÜRETİM, TİCARET VE SATIŞ BİRLİKTE, HIZLI BÜYÜME

ODAŞ’ın mevcut durumunu ve gelecek potansiyellerini değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Bahattin Özal, üretim ayağındaki yatırımlarına dair şunları söyledi: “ODAŞ Enerji’nin, Şanlıurfa’da bulunan ODAŞ Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin 3. etap yatırımını Haziran ayında tamamlıyoruz ve santralin şu anda 128 MW olan kapasitesi bu yıl 140 MW’a çıkıyor. ODAŞ’ın önümüzdeki yıllarda devreye alınacak 19 MW’lık HES yatırımları, Konya Ağrı Doğalgaz için 63 MW’lık lisansı ve 2014 yılında yatırım sürecine başlanacak Zonguldak Filyos’taki 350 MW’lık kömür santrali yatırımıyla birlikte, 2017 yılında toplam 570 MW civarı bir kurulu güce ve 3,5 milyar kwh elektrik üretime ulaşmasını hedefliyoruz.

Özet finansal verilerimiz de üretimden gelen gücümüzün mali tabloya yansıdığını gösteriyor. 2012 yılında 258 milyon lira olan satışlarımız, 2013’ün ilk çeyrek verileriyle yıllık projeksiyonlarda yüzde 140’lık bir artışa ve 633 milyon liraya ulaşıyor. Yine 2012’de 32.1 milyon TL olarak gerçekleşen faiz, amortisman ve vergi öncesi kârımız, benzer projeksiyonlarda yüzde 63’lük bir artışla 52.5 milyon TL’ye çıkıyor. Yatırımcılarımız halka arz edilen hisseler için talep toplarken bu güçlü üretim ve finans yapısına ve yarının enerjisine ortak olacaklar.”

ODAŞ Enerji hisselerinin halka arzıyla birlikte yeni yatırımların önünün açılacağını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Altay ise şirketin satış ve ticaret alanındaki faaliyetleriyle ilgili olarak şunları söyledi:  “ODAŞ Enerji bünyesindeki Voytron, 33 bini aşkın abonesiyle sektörün en çok serbest tüketici abonesine sahip elektrik satışı ve ticareti yapan şirketi olarak liderliğini sürdürüyor. Bu rakam  şu an için tüketim noktasında yüzde 15.4’lük bir pazar payı anlamına geliyor. Ayrıca ülkemizde önümüzdeki 2 yıl içerisinde serbest tüketici limitlerinin azaltılacak olması ile birlikte Voytron’un ticari kuruluşların yanı sıra hane halkına da elektrik satabilecek duruma gelmesini bekliyoruz. Bu da geleceğe dönük beklentilerimizi daha da artırıyor.  Tam da böyle bir dönemde gerçekleştirmekte olduğumuz halka arzın, büyüme sürecinde ODAŞ’a yepyeni bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Yatırımcılara da yarının enerjisine bugünden ortak olacakları bu önemli fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler