1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Odaş alım garantisi sona eren Köprübaşı HES’i sattı

Odaş alım garantisi sona eren Köprübaşı HES’i sattı

Odaş Elektrik, bağlı ortaklığı Küçük Enerji’yi ve alım garantisi süresi 2021’de sona eren Küçük Enerji’ye ait Köprübaşı HES’i 27 milyon lira bedelle sattı.

Odaş alım garantisi sona eren Köprübaşı HES’i sattı

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik, bağlı ortaklığı Küçük Enerji’yi ve alım garantisi süresi 2021’de sona eren Küçük Enerji’ye ait Köprübaşı HES’i 27 milyon lira bedelle sattı.

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ, bağlı ortaklığı ve Köprübaşı Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) ruhsat sahibi Küçük Enerji Üretim ve Ticaret Ltd. Şti.’yi 26.953.950 lira bedelle sattığını duyurdu. Tesisin 2016 yılında başlayan 5 yıllık alım garantisi süresi, Nisan 2021 itibarıyla sona ermişti. 

Trabzon’un Köprübaşı ilçesindeki Köprübaşı HES, azami işletme kapasitesi olan 7,949MWe güçle faaliyette bulunuyor. Manahoz Deresi üzerine kurulu olan tesisin alım garantisi fiyatı, inşaat sırasında yerli ekipman kullanılmış olması sayesinde, 9,3 dolarcent/KWh olarak belirlenmişti; ancak 2021 yılı itibarıyla alım garantisi süresi sona ermiş durumda. 

Odaş Elektrik, tesisin kime satıldığı konusunda bir açıklama yapmadı. Şirket, enerji sektöründe faaliyet gösteren varlıklarının ağırlığının belirli bir orada azaltılacağını; yerine değerli ve stratejik metal madenciliği ile yeni teknolojik yatırımlara ağırlık verileceğini bildirdi.