1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Odaş Çan 2 santralini yarıladı

Odaş Çan 2 santralini yarıladı

Odaş Elektrik Çan -2 Termik Santrali yapım çalışmalarının fiziksel ilerleme oranının yüzde 48'e ulaştığını bildirdi.

Odaş Çan 2 santralini yarıladı

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik Çan -2 Termik Santrali yapım çalışmalarının fiziksel ilerleme oranının yüzde 48'e ulaştığını bildirdi.  

Odaş Elektrik tarafından KAP'a yapılan açıklamada iştirakleri ve yatırımları ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, Odaş Elektrik Çan -2 Termik Santrali yapım çalışmalarının fiziksel ilerleme oranının yüzde 48'e ulaştığı ve yatırımın planlandığı üzere 2017 yılının ikinci yarısında tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Ayrıca açıklamada, Köprübaşı Hidro Elektrik Santrali'nin 01.01.2016'dan itibaren santralin ürettiği elektriğin garantili satış fiyatının 7,3 $cent/KWh yerine alınan ilave teşvikle beraber 9,3 $cent/KWh olarak gerçekleştiği de kaydedildi.

Yine, Ağrı Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.'nin %70 oranındaki bağlı ortaklıklardan Ağrı Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. adına EPDK tarafından 49 yıllığına verilmiş olan Ağrı 1 Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali lisansının mevcut yatırım programları kapsamında bulunmamasından dolayı talepleri üzere iptal edildiği, bu lisansa ilişkin verilen teminatların kendilerine geri iade edildiği bilgisi de verildi.

Açıklamada madencilik faaliyetleri hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler