1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Odaş Elektrik finansal ortaklık çalışmaları yapıyor

Odaş Elektrik finansal ortaklık çalışmaları yapıyor

Enerji Günlüğü – Odaş Elektrik, sermaye arttırımı veya finansal ortaklık için çalışmalar yapıyor. Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ,...

Odaş Elektrik finansal ortaklık çalışmaları yapıyor

Enerji Günlüğü – Odaş Elektrik, sermaye arttırımı veya finansal ortaklık için çalışmalar yapıyor. 

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ, grubun finansal yapısını güçlendirmek amacıyla sermaye arttırımı veya finansal ortaklık seçeneklerini değerlendirmek üzere çalışmalar yaptığını duyurdu. 

Şirket’e ait, yerli kömüre dayalı 340MWm/330Mwe kurulu güce sahip Çan-2 Termik Santrali’nin üretim kapasitesi, Aralık ayı itibarıyla ortalama %80 seviyelerine çıkacak. Öte yandan, şirket iştiraklerinden Anadolu Export bünyesindeki altın sahalarına ait Çevresel Etki ve Değerlendirme raporu Ekim 2018 itibariyle nihai olarak alındı. 

Grup, bu varlıklarına yönelik gelişmeler ve mukayeseli özellikleri de dikkate almak suretiyle, şirketin büyüme süreci içerisinde sağlıklı bir finansal yapı oluşturmak amacıyla Çan-2 Termik Santraline yönelik stratejik ortaklık kapsamında görüşmelerin değerlendirilmesi, iştiraklerinden olan Anadolu Export bünyesindeki altın sahalarına yönelik stratejik finansal ortaklık ya da varlık satışıyla ilgili değerlendirmelerin incelenmesi ya da Grubun özkaynak yapısının güçlendirilmesi kapsamında sermaye artışı gibi seçeneklerden herhangi birisini değerlendirmek için çalışmalar başlattıklarını duyurdu. 

Şirket ayrıca SPK’ya göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında Maddi Duran Varlıklar bölümünde yer alan arsa, arazi ve tesislerinin defter değerinin gerçeğe uygun değeri yansıtması için politika değişikliğine giderek; 30 Eylül 2018 finansal tablolarından itibaren geçerli olmak üzere, maddi duran varlıklarda “Yeniden Değerleme Modeli” yönetimini uygulamaya karar verildiğini bildirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler