1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Odeabank’tan iklim dostu projelere kredi desteği

Odeabank’tan iklim dostu projelere kredi desteği

Enerji Günlüğü - Odeabank, iklim krizine karşı farkındalık yaratmak amacıyla sürdürülebilirlik kapsamındaki projeleri finanse etmek üzere Yeşil Dönüşüm Kredisi veriyor.

Odeabank’tan iklim dostu projelere kredi desteği

Enerji Günlüğü - Sürdürülebilirlik çalışmalarını “Dünya Varmış” mottosu ile yürüten Odeabank, gelecek nesiller için daha sürdürülebilir bir dünyanın oluşmasına katkı sunmak amacıyla ürün yelpazesini genişlettiğini açıkladı.

Faaliyetlerinde sürdürülebilir kalkınmayı öncelik verdiğini deklare eden Odeabank, ticari firmaların yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımları için uygun koşullu finansman desteği sunacağını duyurdu.

mert-oncu.jpegYEŞİL PROJELERİ ÖZKAYNAKLARLA KREDİLENDİRİYOR

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, tüm bankacılık işlemleri ve operasyonlarda Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı ve bu tür faaliyetlerin yaygınlaşmasını teşvik etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bu kapsamda yeşil dönüşüm konusunda yatırım yapan ve enerji ve kaynak verimliliğini arttırmayı hedefleyen ticari işletmelere, uygun koşullarda kredi verdiklerini anlatan Mert Öncü, “Yeşil Dönüşüm Kredisi’ni sektörün genel uygulamasından farklı olarak herhangi bir dış finansör kullanmadan, tamamen kendi öz kaynaklarımızla finanse ediyoruz” dedi.

Kredi süreçleri boyunca müşterilerine kılavuzluk yaparak yol gösterdiklerini de beliren Mert Öncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bankamızda 360 derece sürdürülebilirlik anlayışımız var. Tüm operasyonlarımızı buna göre yeniden gözden geçiriyoruz ve bunun bir adımı olarak şube portföy yöneticilerimizden oluşan ‘Sürdürülebilirlik Elçileri’ belirledik. Sürdürülebilir finansman, iklim krizi, doğa dostu yatırımlar konusunda eğitimden geçen elçilerimiz, yatırımcılara danışmanlık veriyor. Böylelikle müşterilerimizin başarısına doğrudan katkıda bulunurken, kredilendirilen projelerin çevresel ve sosyal etkilerini izliyor, raporlanmasına öncülük ediyoruz.”

Yeşil Dönüşüm Kredisi kullanmak isteyen firmalar doğrudan Odeabank ticari şubelerine başvurabilecek. Ayrıntılı bilgi ve kredi talebi için banka ile temasa geçmek isteyenler [email protected] adresi üzerinden de iletişime geçebilecek.

ODEABANK YEŞİL ELEKTRİK TÜKETİYOR

Türkiye bankacılık sektöründe 15 yıl aradan sonra lisans alarak Bank Audi Group’un yatırımıyla 2012 yılında kurulan Odea Bank AŞ, 2023 Aralık ayı itibarıyla, 16 ilde, 41 şubesi ve toplam 1284 çalışanı ile faaliyet gösteriyor.

Ağustos 2016 itibarıyla International Finance Corporation (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD’nin de hissedarları arasına katıldığı Odea Bank AŞ’nin çoğunluk hisseleri Banka Audi SAL’de bulunuyor.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’na (I-REC) sahip Odeabank, kurulduğundan bu yana enerji tasarrufuna büyük önem veriyor. Elektrik ihtiyacını da yüksek oranda yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler