1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ODTÜ Kıbrıs yılın yeşil beyinlerini seçecek

ODTÜ Kıbrıs yılın yeşil beyinlerini seçecek

Enerji Günlüğü - ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, bu yıl altıncısını düzenlediği, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik Yılın Yeşil Beyni uluslararası...

ODTÜ Kıbrıs yılın yeşil beyinlerini seçecek

Enerji Günlüğü - ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, bu yıl altıncısını düzenlediği, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik Yılın Yeşil Beyni uluslararası proje yarışması ile 2017 yılının Yeşil Beyin adaylarını arıyor.

ODTÜ’nün üçkampusundan birisi olan ODTÜ Kıbrıs’ın, tüm Orta Doğu coğrafyasında liderkonumdaki “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı” tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Yılın Yeşil Beyni” uluslararası proje yarışması 2017 yılının Yeşil Beyin adaylarını arıyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 25 MAYIS

Yılın Yeşil Beyni yarışması, yaşamsal üçlü olarak da nitelendirilen çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı artırmak ve geliştirmek amacıyla düzenleniyor. Yarışma lise ve üniversite öğrencilerine yönelik iki kategoride yapılıyor. Yarışmanın sonunda alanın önde gelen araştırmacılarından oluşan seçici jüri her kategori için ilk üçe giren projeleri belirliyor. 25 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek başvurular, sadece internetten yapılıyor.

YARIŞMA DÜNYAYI DA DEĞİŞTİRECEK

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Carter Mandrik, “Dereceye giren öğrenciler ödül kazanmanın yanı sıra çevrenin korunmasına da katkıda bulunacaklar.Yılın Yeşil Beyniyarışmasıöğrencilerin hayatlarını değiştirmekle kalmayacak, dünyayı da dönüştürecek. Yarışma, katılımcı öğrencilerin ve okulların tanınırlığını artıracak ve daha sürdürülebilir bir dünya için fırsat sunacak. Sürdürülebilirlik, her birimiz için oldukça yüksek öneme sahip bir kavram.” açıklamasını yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler