1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ODTÜ'de türbin motorları malzemesi üretilecek

ODTÜ'de türbin motorları malzemesi üretilecek

Enerji Günlüğü - TÜBİTAK ve ODTÜ'nün kendi öz sermayeleriyle iki yıllık ön çalışma sonrası Türkiye'nin ilk milli türbin geliştirme laboratuvarı...

ODTÜ'de türbin motorları malzemesi üretilecek

Enerji Günlüğü - TÜBİTAK ve ODTÜ'nün kendi öz sermayeleriyle iki yıllık ön çalışma sonrası Türkiye'nin ilk milli türbin geliştirme laboratuvarı açıldı.

ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk milli türbin geliştirme laboratuvarı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle ODTÜ kampüsü içerisinde hizmete girdi. 

Toplam 3 milyon liraya malolan 'İnce Film ve Kaplama Araştırmaları Laboratuvarında Türkiye'nin milli uçak motoru ve milli jet motoru teknolojisinin geliştirebilmesi için gerekli malzemelerin üretilmesi yönünde araştırmalar yapılacak. Ayrıca, enerji, savunma, iletişim, elektronik-optik ve uzay teknolojilerinde de kullanılabilecek katman malzemeleri de geliştirilebilecek.

Laboratuvarda İstanbul-Ambarlı doğalgaz enerji santralinin türbin motorları için malzeme geliştirilecek. Yine Türkiye’nin diğer bütün doğalgaz enerji santrallerinin türbin motorları için de malzeme teknolojisi geliştirilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler