1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OEDAŞ, afetler için yaşam konteynerleri aldı

OEDAŞ, afetler için yaşam konteynerleri aldı

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, deprem başta olmak üzere her türlü olası afette operasyonel faaliyetlerine aralıksız devam edebilmek için Eskişehir’de yaşam konteynerleri aldı. 

OEDAŞ, afetler için yaşam konteynerleri aldı

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım hizmeti sağladığı Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illeri birinci veya ikinci derece deprem kuşağında olan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) başta deprem olmak üzere her türlü olası afette operasyonel faaliyetlerini aralıksız sürdürmek üzere Eskişehir’de yaşam konteynerleri aldı. 

OEDAŞ’ın Eskişehir-Ankara yolu üzerindeki Sultandere Mahallesi’nde bulunan ana ambarında bulunan 20 konteyner ile afet durumunda sahada çalışacak OEDAŞ ekibinin yaşam ihtiyaçları karşılanacak. Bu sayede çalışanlar şehirdeki olası kesintilere daha hızlı bir şekilde müdahale edebilecek.

JENERATÖR VE DRONLAR KULLANILACAK

Şirket ayrıca afet anında yaşanabilecek elektrik kesintilerine karşı sekiz adet jeneratör ile enerji olmayan bölgelerde aydınlatma sağlayan yedi adet ışık kulesini envanterine kattı. Bununla birlikte engebeli ve ormanlık alanlardaki elektrik arızalarının tespiti için kullanılan dronlar da afet bölgesindeki çalışmalarda kullanılacak.

YAŞAM KONTEYNERLERİ ALIMLARI SÜRECEK

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, önümüzdeki dönemde Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Uşak’ta da yaşam konteynerleri alacaklarını ve acil durumlarda bu konteynerleri bölge halkının kullanımına sunabileceklerini de söyledi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler