1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OEDAŞ arızaya uzaktan müdahale ile karbon azalttı

OEDAŞ arızaya uzaktan müdahale ile karbon azalttı

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) arıza ekipleri SCADA sistemi sayesinde 13 bin kilometre daha az yol kat etti, karbon salımını 2080 bin ton azalttı.

OEDAŞ arızaya uzaktan müdahale ile karbon azalttı

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), hizmet verdiği beş şehirde yaz mevsimi boyunca bakım onarım çalışmalarına aralıksız devam etti.

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, bu yılki yaz döneminde sellerden aşırı sıcaklara kadar pek çok zorlu hava koşuluyla karşılaşıldığını hatırlatırken “Tüm bunlara rağmen 800’den fazlası sahada olmak üzere 1.200’ü aşkın çalışanımız ve son teknoloji ile desteklediğimiz hizmetlerimizle şehirlerimize sürdürülebilir ve güvenli elektrik arzı sağlamaya devam ettik” dedi. Yalçın, yaptıkları çalışmalar sayesinde geçen yılın aynı dönemine göre kesinti sayısını yüzde 10, kesinti süresini ise yüzde 13 düşürdüklerini kaydetti.

Yalçın’ın verdiği bilgilere göre OEDAŞ, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 1.211 km alçak gerilim havai hat, 1.002 km orta gerilim havai hat, 364 adet direk tipi trafo, 268 adet trafo binası ve 3.024 adet saha dağıtım kutusunun bakım ve onarım işlemlerini tamamladı. Fırtına ve kuvvetli yağışlar, seller yaşanan bu dönemde enerji nakil hatlarında oluşan arızalara 800’den fazlası sahada olmak üzere toplam 1.200’ün üzerinde çalışanla gerek yerinde gerekse uzaktan müdahale ettiklerini kaydeden Yalçın “Yine özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında kırılan sıcaklık rekorlarına bağlı olarak tüketimin artmasına karşın güçlü enerji altyapımızla hem kesinti sayılarını azalttık hem de kesinti sürelerini kısalttık” diye konuştu.

TEKNOLOJİ İLE KARBON SALIMI AZALTILDI

Kullandıkları SCADA sistemi ile arızaların tespiti ve arızalara uzaktan müdahalenin mümkün olduğunu belirten Yalçın şöyle devam etti; “Bu sistem arıza sürelerini kısalttığı gibi çevreye karşı sorumlu bir şirket olma misyonumuzun da önemli bir parçasını oluşturuyor. Son yayımladığımız sürdürülebilirlik raporumuzda da paylaştığımız üzere SCADA sisteminin sağladığı uzaktan arıza müdahale imkânı sayesinde 2021 yılında ekip araçlarımızın kat etmesi gereken 13 bin kilometreden fazla yoldan tasarruf ederek 2.080 ton karbon eşdeğeri sera gazı salımının önüne geçtik.”

Önceki ve Sonraki Haberler