1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. OEDAŞ göçmen kuşlar için koruma çalışması yapıyor

OEDAŞ göçmen kuşlar için koruma çalışması yapıyor

OEDAŞ, göçmen kuşların yolları üzerine denk gelen enerji nakil hatlarına izolasyon çalışması yapacağını duyurdu.

OEDAŞ göçmen kuşlar için koruma çalışması yapıyor

Enerji Günlüğü - Göçmen kuşların yolları üzerinde faaliyetlerini yürüten OEDAŞ, 2023 sonuna kadar 7 kilometrelik hattın izolasyonunu yapmayı planlıyor.

Göçmen kuşların göç yolları üzerinde olan bölgede elektrik dağıtım hizmeti veren Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), göç esnasında iletim hatlarına konan kuşları elektrik akımından korumak için enerji nakil hatlarına izolasyon aparatı yerleştirildiğini bildirdi. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak bölgelerinde projesini sürdüren OEDAŞ; bugüne kadar 3 kilometrelik hattın izolasyonunun yapıldığını aktardı. Şirket, 2023 sonuna kadar 7 kilometrelik hatta daha izolasyon yaparak toplamda 10 kilometrelik hatta izolasyon çalışması yapılacağını ifade etti.

"GÖÇMEN KUŞLAR İLETİM HATLARINA YUVA DAHİ YAPIYOR"

Şirket olarak göçmen kuşların zarar görmeden yolculuklarını tamamlamaları hedefiyle yüzlerce direkte kuşkonmaz tesis ettiklerini dile getiren OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, yaptıkları çalışmalar neticesinde kuşların direklere güvenli bir şekilde konduğunu ve yuva yapmak için alan bulabildiklerini söyledi.

Yalçın, proje için kullanılan malzemelerin yalıtkan olduğunu kaydederken, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda hem göçmen kuşların zarar görmesini engellemeyi, hem de arıza sayılarını azaltmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler