1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OEDAŞ, iş kazalarını yüzde 36 azalttı

OEDAŞ, iş kazalarını yüzde 36 azalttı

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, iki yılda iş kazalarında yüzde 36, iş kazalarından kaynaklanan süre kaybında ise yüzde 58 oranında iyileşme sağladıklarını açıkladı. 

OEDAŞ, iş kazalarını yüzde 36 azalttı

Enerji Günlüğü - OEDAŞ, 2019-2021 yıllarını kapsayan iki yılda iş kazalarını yüzde 36 oranında azalttı. 

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), , iş güvenliği alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini açıkladı. 

28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında görüşlerini paylaşan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümleri ve yerel mevzuatın yanı sıra şirket içinde çalışma arkadaşlarını bilinçlendirmek için yenilikçi teknolojiler kullandıklarını ve eğitimler düzenlediklerini söyledi. Yalçın, bu sayede iş kazasında kaybettikleri sürede 2019-2021 yıllarında yüzde 58, aynı dönemde iş kazası sayısında ise yüzde 36 iyileşme kaydettiklerini belirtti.

İŞ EĞİTİMİ SÜRELERİ İKİ KAT ARTTIRILDI

OEDAŞ bünyesinde bulunan ‘Akademi Eğitim Merkezi’nde teorik ve uygulamalı teknik İSG eğitimleri veren şirket, pandemi sürecinde eğitimlerini çevrim içi ortamda sürdürdü. Yönetmelikler gereği tüm çalışanlarına yılda 16 saat İSG eğitimi veren OEDAŞ, bu alandaki farkındalığı artırmak için 16 saat daha ek eğitim düzenleyerek süreyi 32 saate çıkardı.

ÇALIŞMALAR UZAKTAN KONTROL EDİLEBİLİYOR

İSG performansının sürekli iyileştirilmesi, denetim, kontrol ve takibi kapsamında sıfır iş kazası hedefine ulaşabilmek adına tüm saha operasyonlarını kapsayacak şekilde Görüntülü Teyit Sistemi kuran OEDAŞ, bu sayede saha operasyonlarının kontrollerini canlı olarak uzaktan sağlayabiliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler