1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. OEDAŞ, sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratıyor

OEDAŞ, sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratıyor

OEDAŞ çalışanları, gönüllü destekledikleri sosyal sorumluluk projeleriyle faaliyet bölgelerine değer katıyor.

OEDAŞ, sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratıyor

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), hizmet verdiği illerde sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

OEDAŞ, çalışanlarından gelen öneriler doğrultusunda 2021  yılında da çevre ve sosyal alanda çok sayıda proje geliştirdi. 

Serebral Palsili (Cerebral Palsy) çocuklar için toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlayan “Steptember” etkinliğinde Eylül ayı boyunca 128,6 milyon adım atan OEDAŞ çalışanları, Wellbees Marathon’da da yer alarak hem fidan bağışı hem de sokak hayvanları için mama bağışı yapılmasını destekledi. Hedeflenen adım sayısının yüzde 80’ini tamamlayan OEDAŞ çalışanları, bu etkinlikte ikinci oldu.

SOKAK HAYVANLARI BESLENİP, KONTROL EDİLİYOR

“Plastik Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüşüyor” kampanyası ile ofislerine kumbaralar yerleştiren OEDAŞ, bu projeyle çevre ve toplum bilincinin artırılmasının yanı sıra, tekerlekli sandalye ihtiyacı olan bireylere de destek olmayı amaçlıyor. 

Şirket, Hayvan Hakları Federasyonu ile iş birliği çerçevesinde hizmet verdiği illerde sokak hayvanlarını da yalnız bırakmadı.  OEDAŞ’ın sahada görev alan çalışanlarının ihtiyacı görmesi üzerine hayat bulan proje kapsamında sokaktaki can dostların beslenmesi sağlanırken, HAYTAP ve Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile hayata geçirdiği ‘’Sağlık Odası’’ sayesinde sokakta hayvanlarının tedavilerinin ve düzenli kontrollerinin de yapılmasına katkıda bulundu.  

OEDAŞ gönüllüleri, Bilecik Kent Ormanı’nda doğa temizliği etkinliğine 500 kilograma yakın atık toplayarak destek oldu, Uşak ilinde ise fidan dikimi faaliyetlerine katıldılar.

GÖÇMEN KUŞLARIN GÜVENLİĞİ

Öncelikle görev sahasından geçen kuşlar için göç yolları haritası çıkartan OEDAŞ, göçmen kuşların güvenliğini sağlamak için ‘’Yüksek Gerilim Dağıtım Hatlarına İzolasyon Aparatları” yerleştirdi. Bine yakın direğe koruma aparatı yerleştirilen proje kapsamında,  göçmen kuşların yolculuklarına güvenli bir şekilde devam etmesi sağlanıyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ekonomik Kapsayıcılık kategorisinde Gümüş Madalya, “Enerjimiz Eşit” çalışmaları ile  OEDAŞ’ın oldu.

EGE’NİN KAPADOKYASI AYDINLATILDI

OEDAŞ, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya’nın kesişim noktasında bulunan ve 3 bin yıllık geçmişe sahip Frig Vadisi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Afyonkarahisar Valiliği tarafından ortaklaşa belirlenen turizm destinasyonuna yaklaşık 1,2 milyon TL tutarında elektrik altyapı yatırımı gerçekleştirdi. Frig Vadisi'nin 'Ege Bölgesi’nin Kapadokyası' olması için yürütülen çalışmalar kapsamında bölgeye aydınlatma desteği sağlayan OEDAŞ, tarihi vadinin turizmine önemli bir katkı sağlamış oldu.

“Antik Dünyanın İlkler Kenti Aizanoi Yeniden Doğuyor” projesi kapsamında ise Aizanoi Antik Kentinin tüm dünyayla buluşturulmasını amaçlayan çalışmalara da katılan OEDAŞ, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan ve ‘İkinci Efes’ olarak anılan Aizanoi Antik Kentinin aydınlatılmasını da sağladı.

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Hizmet verdiğimiz illerin elektrik arzını gerçekleştirmenin ötesinde bulunduğumuz bölgeye değer katan, yaşadığı toplumun duyarlılıklarını önemseyen bir kurum olarak çalışanlarımızın büyük desteğiyle hayata geçirdiğimiz sosyal projelerin mutluluğu ile yeni bir yıla adım attık.Önümüzdeki yıllarda da bölgemize değer katan, topluma ve doğaya dokunan projelerimize devam edeceğiz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler