1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OEDAŞ’tan zorlu arazilere dronlu müdahale

OEDAŞ’tan zorlu arazilere dronlu müdahale

OEDAŞ, zorlu sahalarda bakım onarım çalışmalarında dron kullanarak hem arızalara yönelik tespit ve müdahale hızını artırdı hem de daha az araç kullandığı için karbon ayak izini düşürdü. 

OEDAŞ’tan zorlu arazilere dronlu müdahale

Enerji Günlüğü - OEDAŞ, ormanlık alan, engebeli arazi gibi zorlu saha koşullarındaki bakım onarım çalışmalarını gerçekleştirmek için faaliyet gösterdiği beş ilde dron kullanıyor.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak olmak üzere yaklaşık 50 bin kilometrekarelik alana yayılan beş şehirde elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), geçtiğimiz yıl başta engebeli arazi ve ormanlık alanlar olmak üzere zorlu saha koşullarındaki bakım onarım çalışmalarını gerçekleştirmek üzere dron kullanmaya başladı. OEDAŞ, bu yatırım sayesinde hem arızalara yönelik tespit ve müdahale hızını artırdı hem de daha az araç kullandığı için karbon ayak izini düşürdü. 

3 SAATLİK ARAÇ YOLU DRONLA 15 DAKİKADA GÖRÜNTÜLENEBİLİYOR

Araçla üç saatte gezilebilecek bir alanı dron ile 15 dakikada görüntüleyebildiklerini söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Enerji hatlarını yukarıdan görüntüleyebildiğimiz için en küçük hasarları bile anında tespit edebiliyoruz” dedi.

Yalçın ayrıca her şehirde 4 kişi olmak üzere toplam 20 OEDAŞ çalışanının dron kullanımı için “İHA-1 Ticari Sınıf Pilot Sertifikası” olduğunu sözlerine ekledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler