1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Oettinger: Uluslararası enerji piyasaları hızla değişiyor

Oettinger: Uluslararası enerji piyasaları hızla değişiyor

Enerji Günlüğü - AB-Türkiye Enerji Zirvesi konferansı’nda konuşan Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger, uluslararası enerji piyasalarının...

Oettinger: Uluslararası enerji piyasaları hızla değişiyor

Enerji Günlüğü - AB-Türkiye Enerji Zirvesi konferansı’nda konuşan Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger, uluslararası enerji piyasalarının hızla değiştiğini ve bu değişimin ana unsurlarından birinin yenilenebilir enerjilerin genişlemesi olduğunu söyledi.

Özaltın Holding’e ait Gloria Otelleri evsahipliğinde düzenlenen konferansa, Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger, 25 ülkeden Enerji sektörü şirket sahipleri, geçmişte Başbakanlık ve Bakanlık görevleri yapan üst düzey yöneticiler katıldı.

TÜRK ENERJİ SEKTÖRÜ, ÜLKENİN EN DİNAMİK VE CANLI EKONOMİK ALANLARINDAN BİRİ

Toplantıda enerji ile ilgili konuların dışında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliği için harekete geçilmesini gündeme getiren Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger, uluslararası enerji piyasalarının hızla değiştiğini ve bu değişimin ana unsurlarından biri olarak da yenilenebilir enerjilerin genişlemesini gösterdi. Enerji sektöründe karşılıklı işbirliğini güçlendirilmesi bakımından bu konferansın ciddi bir katkı sağlayacağını ifade eden Oettinger, Türk enerji sektörünün, ülkenin en dinamik ve canlı ekonomik alanlarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

Konferansta Güney Koridoru, Türkiye ve AB ile, Avrupa Birliği Firmaları ve Türk Enerji pazarı gibi pek çok önemli konu tartışıldı. Özellikle, Türk, Orta ve Batı Avrupa enerji ilişkileri arasındaki diyaloğun, önümüzdeki on yıl içinde ilgili tüm ülkeler ve bölgeler için hayati önem taşıyacağına dikkat çekildi.

Önceki ve Sonraki Haberler