1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Of doğalgaza kavuştu

Of doğalgaza kavuştu

Enerji Günlüğü - Trabzon’un Of ilçesine Karadenizgaz tarafından doğalgaz verilmeye başlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) Başkanı Hasan...

Of doğalgaza kavuştu

Enerji Günlüğü - Trabzon’un Of ilçesine Karadenizgaz tarafından doğalgaz verilmeye başlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) Başkanı Hasan Köktaş ve Kurul üyeleri Trabzon’da bölgenin elektrik ve doğalgaz dağıtımını yapan Aksa’ya ait Karadenizgaz’ı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kendisi de Of’lu olan Köktaş, ziyaret sırasında, tüm Türkiye çapında olduğu gibi memleketi Trabzon ve çevre il ve ilçelerde de elektrik ve doğalgaz dağıtımının nitelikli bir şekilde yapılmasına çok önem verdiklerini belirterek,  ”Karadeniz bölgesinin doğalgaz dağıtım lisansını veren kurumun başkanı olarak çalışmalarını yakından takip ettiğim Of’da 15 kilometre çelik ve 16 kilometre polietilen boru döşenerek 446 binaya ve 2 bin 565 daireye ulaşıldı. Son iş olarak gaz arzı için BOTAŞ’ın kabul işlemlerinin tamamlanması bekleniyordu. Bu işlemin tamamlanması ile gaz arzı bugün başladı. Burada 7 bin 500 konutun doğalgaz kullanma potansiyeli bulunuyor.”dedi.

1 MİLYAR LİRALIK İŞ HACMİ VAR

AKSA üst yöneticisi Yaşar Arslan,Trabzon, Rize ve Of’dan oluşan doğalgaz dağıtım bölgesinde bugüne kadar doğalgaz dönüşümü ile 220 milyon liralık iş hacmi oluştuğünu ve bunun 124 milyon lirasının gerçekleştiğini belirtti.Trabzon’da potansiyel abonelerin yüzde 45’ine Rize’de yüzde 66’sına ulaşılarak 32 bin konut abone yapıldığını vurgulayan Arslan,.gelecek yıllarda yapılacak yatırımlar sonunda oluşacak iş hacminin1 milyar liraya ulaşacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler