1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Offshore rüzgar elektriği üretimi patlayacak!

Offshore rüzgar elektriği üretimi patlayacak!

Enerji Günlüğü -  Düşen maliyetler ve teknolojik inovasyonlar offshore (açıkdeniz) rüzgar santrallerinden elektrik üretimini 2030'a kadar yüzde 650...

Offshore rüzgar elektriği üretimi patlayacak!

Enerji Günlüğü -  Düşen maliyetler ve teknolojik inovasyonlar offshore (açıkdeniz) rüzgar santrallerinden elektrik üretimini 2030'a kadar yüzde 650 arttıracak.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı'nda Uluslararası Yenilenebilir Eerni Ajansı IRENA tarafından sunulan İnovasyon Görünümü raporuna göre, düşen maliyetlerin ve teknoloji inovasyonların etkisiyle offshore (açıkdeniz) rüzgar santrallerinde üretilen elektrik büyük bir artış kaydedecek. Ajans, offshore (açıkdeniz) rüzgar santrallerinden elektrik üretiminin 2030'a kadar yüzde 650 artabileceğini tahmin ediyor. 

2015 yılında 13 GW kapasiteye sahip olan offshore (açıkdeniz) rüzgar santrali kapasitesinin 2030 yılında 100 GW'a çıkma potansiyeline sahip olduğu belirtilen yeni analizde, offshore (açıkdeniz) rüzgar santrallerinden elektrik üretiminin temel elektrik üretimi teknolojisi haline geleceği vurgulanıyor.

Analize göre, açıkdeniz rüzgar enerjisinde 2015 yılında her megavat saat başına 170 Dolar olan maliyetler 2045 yılında 74 Dolar'a inecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler