1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Öğretmenler Fonu`ndan enerjiye 10 milyar dolarlık ilgi!

Öğretmenler Fonu`ndan enerjiye 10 milyar dolarlık ilgi!

Enerji Günlüğü - Batılı bir fon olan Öğretmenler Fonu'nun, enerji sektörüne yatırım yapmak için 10 milyar dolarlık bir bütçeyle Türkiye'nin kapısını...

Öğretmenler Fonu`ndan enerjiye 10 milyar dolarlık ilgi!

Enerji Günlüğü - Batılı bir fon olan Öğretmenler Fonu'nun, enerji sektörüne yatırım yapmak için 10 milyar dolarlık bir bütçeyle Türkiye'nin kapısını çaldı. Fon, rüzgardan termik santrale kadar geniş bir yelpazede enerji yatırımları yapmak istiyor. 

Sabah'ın haberine göre, üç kredi derecelendirme kuruluşunun 'yatırım yapılabilir' notu verdiği Türkiye'ye "öğretmenler fonu"ndan yatırım talebi geldi. Danışmanlık firması Marsh Global'in Türkiye Direktörü Volkan Şimşekalp, özellikle enerji sektörünü mercek altına alan Batı kökenli bir fon olan öğretmenler fonunun, çantasında 10 milyar dolarlık bütçeyle, Marsh'ın Türkiye ofisinin kapısını çaldığını söyledi.

ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Rüzgârdan termik santrale kadar her alanda enerji yatırımı yapmayı düşündüğünü söyleyen fon yöneticilerinin, "Türkiye enerji alanında dünyanın lider ülkelerinden biri. Bu pazarda mutlaka yer almak istiyoruz" dediğini anlatan Şimşekalp, öğretmenler fonuyla yatırım amaçlı görüşmelerin başladığını söyledi.

MARSH'IN ELİNDE 8.5 MİLYAR DOLARLIK PROJE VAR

100'den fazla ülkede yerleşik müşterilerine danışmanlık ve brokerlik alanında hizmet veren Marsh Global'in Türkiye Direktörü Volkan Şimşekalp, "Dünyada en aktif ülke Türkiye. Avrupalı rakiplere Türkiye'de devam eden 7-8 tane projeden bahsediyorum. 'Bu kadar proje Avrupa'nın tamamında yok' diyorlar" dedi. Şirkette enerji ve altyapı risk yönetiminden de sorumlu olan Volkan Şimşekalp ile Marsh Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tarık Serpil, şu anda Türkiye'de takip ettikleri projelerin toplam değerinin 8.5 milyar dolar olduğunu belirtti.

BİR FON DAHA SIRADA

Marsh Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tarık Serpil, enerji sektörünün 10 yılda 100 milyar dolarlık yatırıma ihtiyacı olduğunu ve bunun da tutturulduğunu vurguladı. Serpil "Ekonomide yıldızlaşan Türkiye dünyada çok parlak görünüyor. Buraya gelen yabancı yatırımcıların büyük çoğunluğu zaten globalde Marsh Global'in müşterisi. Dolayısıyla Türkiye'ye yatırımı düşünenler önce bize geliyor" diye konuştu.

Öğretmenler fonu gibi bir başka devin daha Türkiye ile ilgilendiğini belirten Serpil, "Almanya, ABD ve Ortadoğu'dan büyük yatırımcılar Türkiye'ye gelmek için sırada" dedi. Türkiye'ye yatırım yapmayı düşünen şirketlerin ismini vermeyen Serpil, "Bu isimleri şu anda söylemek doğru olmaz" dedi.

Marsh'ın bağlı bulunduğu Marsh&McLennan Şirketler Grubu'nun yıllık geliri 11 milyar doları aşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler