1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Öğütçü: Petrolü içerde değil, Irak`ta Libya`da arayalım

Öğütçü: Petrolü içerde değil, Irak`ta Libya`da arayalım

Enerji Günlüğü - Uluslararası enerji uzmanı Mehmet Öğütçü, Türkiye'nin petrol arama yatırımı yapacaksa bunu kendi topraklarında değil, Irak, Libya,...

Öğütçü: Petrolü içerde değil, Irak`ta Libya`da arayalım

Enerji Günlüğü - Uluslararası enerji uzmanı Mehmet Öğütçü, Türkiye'nin petrol arama yatırımı yapacaksa bunu kendi topraklarında değil, Irak, Libya, Mısır ve Kazakistan'da yapması gerektiğini savundu.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) eski enerji danışmanı ve Genel Energy Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öğütçü, Atlantik Konseyi'nin İstanbul'da düzenlediği Enerji Zirvesi sırasında CNBC-e'ye konuştu. Enerji güvenliğinin Türkiye'nin yumuşak karnı olduğunu belirten Öğütçü, bunun sadece rekabet gücü açısından değil, cari açık açısından da önem taşıdığını ifade etti. Öğütçü "Yani 50 milyar dolara varan bir enerji ithalat faturası var. İstediğiniz kadar içeride üretimi artırmaya ugraşın, bu önümüzdeki dönemde de ortadan kalkmayacak" dedi.
TPAO'nun içerideki petrol üretimini artırmaya yönelik çalışmaları bulunduğunu hatırlatan Öğütçü, bunların çok hatırı sayılır bir sonuç getireceğine inanmadığını belirtti. Bu değerlendirmelerinin kötümserlikten kaynaklanmadığını vurgulayan Öğütçü, "Şunun için söylüyorum... Eğer arama için ayrılmış bütçeniz varsa, ben olsam bunu gider Kürt bölgesinde kullanırım, Libya'da kullanırım, Mısır'da kullanırım, Kazakistan'da kullanırım. Orada maliyet o kadar ucuz ki... Varili 2-3 dolara petrol üretiyorsunuz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler