1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Oğuz: Akaryakıtta bir süre vergiden vazgeçilmeli

Oğuz: Akaryakıtta bir süre vergiden vazgeçilmeli

Gazeteci Şeref Oğuz, Rusya-Ukrayna geriliminin tetiklediği petrol rallisi dinene kadar hükümetin vergi korumalı akaryakıt çözümü sunmasını önerdi.

Oğuz: Akaryakıtta bir süre vergiden vazgeçilmeli

Enerji Günlüğü - Dünya Gazetesi yazarlarından Şeref Oğuz, devletin, tıpkı kura getirdiği fren gibi akaryakıt için de enflasyon tedbiri almasını önerdi. 

DÜNYA Gazetesi yazarlarından Şeref Oğuz, akaryakıt zamları nedeniyle bazı ürünlerde nakliye masrafının satış fiyatını geçtiğini belirterek, tedarik zincirindeki akaryakıt külfetine dikkat çekti. Bu sorunun çözülmemesi halinde yüksek enflasyon baskısı nedeniyle zaten durgunluk yaşayan sektörlerin tamamen işlemez hale geleceğini ifade ederek, çözüm için devletin, tıpkı kura getirdiği fren gibi akaryakıt için de enflasyon tedbiri almasını önerdi. 

Gazetede yayınlanan köşe yazısında Oğuz, “Eğer vergi korumalı akaryakıt uygulanırsa halen litresi 22 lira pompaya yansıyan fiyat, ÖTV ve KDV’lerden devletin vazgeçmesi halinde 10 TL’ye düşecektir. Bu da nakliyede depolara soluk aldıracaktır” ifadesini kullandı. 

BÜTÇEYE GETİRECEĞİ YÜK 25 MİLYAR DOLAR 

Oğuz ayrıca yazısında, bu çözümün Bütçeye 25 milyar dolar yük getirmesinin beklendiğini, ancak tedarikteki kontak kapama riskinin çok daha büyük külfet getireceğini vurguladı. Nakliye olmayınca üretimin de bir anlamının kalmadığını belirterek, “Akaryakıta bir süre vergiden vazgeçmek çözüm olabilir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler