1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Oğuzata Mimarlık, Samsun’da depolamalı RES kuracak

Oğuzata Mimarlık, Samsun’da depolamalı RES kuracak

Oğuzata Mimarlık, 475 milyon TL yatırımla Samsun’da 33 MWe kurulu gücünde Kavak Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Oğuzata Mimarlık, Samsun’da depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Samsun’un Kavak ilçesinde 33 MWe kurulu gücünde Kavak Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 33 MWh kapasitede Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Oğuzata Mimarlık tarafından Samsun İli, Kavak İlçesi, Belalan Mahallesi sınırlarında 33 MWe kurulu gücünde Kavak Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 33 MWh kapasitede Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 475 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında, her biri 6,6 MWe kapasitede 5 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca, elektrik üretimi ile elektrik tüketimi arasında dengenin sağlanması ve dalgalanmaların önüne geçilmesi amacıyla santrale entegre Enerji Depolama Tesisi (EDT) de kurulacak. Tesiste lityum-iyon batarya teknolojisi kullanılacak. 

Santralde yılda 136 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Proje, büyük çoğunluğu orman alanlarında ve bir kısmı şahıs arazisi olan tarımsal nitelikli alanlar üzerinde planlanıyor. Bu nedenle çalışmalara başlanmadan önce arazi vasıflarına göre kamulaştırma çalışmaları yapılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler