1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ÖİB: BEDAŞ’ın devri özelleştirme süreciyle ilgili değil

ÖİB: BEDAŞ’ın devri özelleştirme süreciyle ilgili değil

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı basında Boğaziçi EDAŞ'ın devri ile ilgili olarak yer alan haberlerdeki işlemlerin özelleştirme...

ÖİB: BEDAŞ’ın devri özelleştirme süreciyle ilgili değil

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı basında Boğaziçi EDAŞ'ın devri ile ilgili olarak yer alan haberlerdeki işlemlerin özelleştirme süreci ile bir ilgisi bulunmadığına açıkladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bir basın açıklaması yayınlayarak,basında Boğaziçi EDAŞ'ın devri ile ilgili olarak yer alan haberlerdeki işlemlerin özelleştirme süreci ile bir ilgisi bulunmadığına açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

“05.03.2014 tarihinde bazı basın organlarında “286 milyonliralık bilmece” başlığı ile yer alan haberde özetle; “Sayıştay Boğaziçi EDAŞ’ın devrinin ardından 6113 sayılı Kanuna göre mahsuplaşmadan kaynaklanan 286,5 milyon liranın özkaynak haline getirildiğini tespit etti. ” şeklindebir haber yayımlanmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Söz konusu haberler; enerji sektöründe faaliyet gösteren kamu kuruluşlarının borç ve alacaklarını yapılandıran 6113 sayılı Kanunun Uygulanmasına dair muhasebe işlemlerine ilişkindir.

Söz konusu işlemler Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen Usul ve Esaslar çerçevesinde şirket kamu sermayesinde iken gerçekleştirilmiştir.

Anılan Kanun ve Kanuna ilişkin Usul ve Esaslara göre bu uygulamadan doğan Gelir ve Giderler kurum kazancının ve dağıtılabilir karın tespitinde dikkate alınmamaktadır.

Bu durum, ilgili Kanununuygulanması sonucuortaya çıkan mahsuplaşma farkı olup, 2012 yılı sonunda Şirket özkaynaklarıaltında yer alan Olağanüstü Yedekler hesabına alınması işlemi Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan Usul ve Esasların gereğidir. Söz konusu haberde yer alan hususların özelleştirme işlemi ve özelleştirme süreci ile bir ilgisi de bulunmamaktadır. Bu nedenle ayrıca Özelleştirme İdaresi Başkanlığı veya TEDAŞ Yönetim Kurulu kararına gerek bulunmamaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler