1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Oknal, Balıkesir’de hidrojen üretecek

Oknal, Balıkesir’de hidrojen üretecek

Oknal Sınai, Balıkesir’de Hidrojen Üretim Tesisi kuracak. Tesiste yılda 864.000 m3 hidrojen ve yılda 432.000 m3 oksijen üretilecek. 

Oknal, Balıkesir’de hidrojen üretecek

Enerji Günlüğü - Balıkesir’in Dursunbey ilçesindeki organize sanayi bölgesinde elektroliz yöntem ile hidrojen üretilecek. Ayrıca, gazların ayrışması ile açığa çıkan oksijen gazı da üretilecek.

Balıkesir İli, Dursunbey İlçesi, Dursunbey Organize Sanayi Bölgesinde, Oknal Group şirketlerinden Oknal Sınai Tıbbi Gazlar Gıda Petrol Taşımacılık Mad. İnş. San. ve Tic. A.Ş. tarafından yaklaşık 18 bin m2’lik alanın 5 bin m2’lik kısmında Hidrojen Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 10 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje alanında yılda 864.000 m3 hidrojen ve yılda 432.000 m3 oksijen üretilmesi planlanıyor. Suyun içerisinde bulunan hidrojen ve oksijen elektroliz yöntemiyle ayrıştırılarak üretim gerçekleştirilecek. Elektroliz, suya doğru akım uygulanarak suyun, hidrojen ve oksijene ayrılması işlemidir. Hidrojen üretimi için en basit yöntemdir. 

Proje alanında ayrıştırma işlemi sonucu elde edilen Hidrojen ve Oksijen gazları ayrı ayrı depolanarak piyasadan gelen taleplerin durumuna göre satışa sunulacak. 

Tesis yılda 300 gün, günde 24 saat, üç vardiya olarak faaliyet gösterecek. Tesisin inşaat aşamasında 10, işletme aşamasında 12 personelin çalışması planlanıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler