1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Oktay: Doğu Akdeniz’deki haklarımızı korumaya devam edeceğiz

Oktay: Doğu Akdeniz’deki haklarımızı korumaya devam edeceğiz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve menfaatlerini her zaman...

Oktay: Doğu Akdeniz’deki haklarımızı korumaya devam edeceğiz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve menfaatlerini her zaman korumaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz'de keşfedilen hidrokarbon kaynaklarının Kıbrıs Adası'nı uluslararası arenada daha önemli bir cazibe merkezi haline getirdiğini dile getirerek, “Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve menfaatlerini her zaman korumaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının tüm Ada halkının refahının artması için bir fırsat olarak kullanılması gerektiğini her zaman savunduğunu ve savunmaya da devam edeceğini belirten Oktay, "Rum tarafı, tek yanlı yaklaşımlarıyla, doğal kaynakları da paylaşma niyetinde olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Ada'nın tek sahibi olduğunu zanneden Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs Türk'ünü hiçe sayan yaklaşımlarına göz yummayacağız. Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve menfaatlerini her zaman korumaya devam edeceğiz. Bu vurgulamanın ne anlama geldiğini anlamak isteyen varsa gelsin buradaki manzaraya baksın. 45 yıl önceki duruşumuz neyse, 45 yıl sonra da duruşumuzda zerre fark yok. Bedel ödenmesi gerekirse o bedeli ödemeye her zaman hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler