1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Okumuş: Akaryakıt bayilerinin de maliyeti düşürülmeli

Okumuş: Akaryakıt bayilerinin de maliyeti düşürülmeli

Enerji Günlüğü - PÜİS Başkanı İmran Okumuş, EPDK'nın akaryakıt bayilerinin de maliyetini düşürecej düzenlemeler yapmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.Petrol...

Okumuş: Akaryakıt bayilerinin de maliyeti düşürülmeli

Enerji Günlüğü - PÜİS Başkanı İmran Okumuş, EPDK'nın akaryakıt bayilerinin de maliyetini düşürecej düzenlemeler yapmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS) Başkanı İmran Okumuş Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) akaryakıt şirketlerinin maliyetlerini düşürmek için yaptığı düzenlemeleri olumlu karşıladıklarını ancak akaryakıt bayileri için de benzer düzenlemelere ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

EPDK düzenlemeleri ve bayilerin maliyetleri ile ilgili konularda açıklamalarda bulunan Okumuş, “Bunlar olumlu gelişmeler ama ana dağıtım şirketlerinin maliyetlerini düşürmek yetmez bayinin de maliyetini düşürmek gerekli” dedi.

Akaryakıt sektöründe bayilerin üzerinde ciddi maliyet yükleri olduğunu ve bunlardan bazılarının aslında dağıtım şirketleri tarafından karşılanması gerekirken bu maliyetlerin bayiye yüklendiğini belirten Okumuş, bayilerin maliyetlerini artıran unsurlara dikkat çekti. Okumuş, “Tehlikeli madde taşımacılığında istenen ADR ve SRC gibi belgeler, ana dağıtım şirketlerinin bayileri kontrol ettiği otomasyon sistemi ve LPG satışında çalıştırılması zorunlu olan sorumlu müdür gibi maliyetler var, bunlar bayiler tarafından değil dağıtım şirketleri tarafından karşılamalı” dedi.

MALİYETİN ALTINDAKİ SATIŞLAR DURDURULMALI

Motorin, benzin ve LPG’de yapılan maliyetin altındaki satışların da durdurulması gerektiğini belirten Okumuş, “ana dağıtım şirketlerinin fiyatlarını, ürünü kaça mal ettiğini kimse bilmiyor, bu şirketlerin maliyetlerinin şeffaf olması ve mutlaka yayınlanması gerekli” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler