1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Okumuş: Akaryakıt operasyonuna tam destek veriyoruz

Okumuş: Akaryakıt operasyonuna tam destek veriyoruz

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, 50 ilde gerçekleştirilen akaryakıt kaçakçılığı operasyonuna tam destek verdiklerini ve kamu kurumlarından bir an evvel ve hiç bir açık kapı bırakmadan gerekli düzenlemeleri yapmalarını rica ettiklerini açıkladı.

Okumuş: Akaryakıt operasyonuna tam destek veriyoruz

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, 50 ilde gerçekleştirilen akaryakıt kaçakçılığı operasyonuna tam destek verdiklerini ve kamu kurumlarından bir an evvel ve hiç bir açık kapı bırakmadan gerekli düzenlemeleri yapmalarını rica ettiklerini açıkladı.

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, İstanbul merkezli eş zamanlı 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen ''Silici" kod adlı operasyona ilişkin basın açıklaması yaptı. Operasyona tam destek verdiklerini belirten Okumuş, tüm devlet kurumlarından dürüst akaryakıt bayileri iflas etmeden, sektörden yok olmadan bir an evvel ve hiçbir açık kapı bırakmadan gerekli düzenlemeleri yapmalarını rica etti.

BU TEDBİRLERİN ÇOK DAHA ÖNCE ALINMASINI ARZU EDERDİK

Okumuş açıklamasında, uzun bir zamandır devletin vergisini çalarak haksız kazanç elde eden, yatırım yapmadan, emek harcamadan, istihdam sağlamadan asalaklar gibi sektörden beslenen bu hırsız ve arsızların sektörden temizlenmesi ve sektörün hak ettiği saygıyı yeniden kazanması için Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, EPDK ve Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yapılan bu operasyonun emeklerinin boşa gitmediğinin bir kanıtı olduğunu ifade eden Okumuş, “Ama bu tedbirlerin çok daha önce alınmasını arzu ederdik. Yıllardır devletimizin her yıl milyarlarca lirasının soyulduğunu, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğinin çalındığını söyledim” dedi. 

Okumuş sektöre ilişkin önerilerini de şöyle sıraladı:

“Otomasyon, yazarkasa ve pompa entegrasyonunun hemen hayata geçirilmesini, sektörde uçtan uca takip sisteminin bir an evvel kurulmasını ve bu sektörde sıkı bir mali disiplin uygulanmasını defalarca dile getirdim. 

Ülkemizin en önemli sektörlerinin başında gelen akaryakıt sektörünün isminin temize çıkarılması, devletimiz hazinesinin soyulmaması, bu sektöre yatırım yapan iş insanlarının ticaretini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için acilen dağıtım şirketi kurma şartlarının yeniden belirlenmesi gerekiyor. En az 50 milyon liralık nakdi teminat alınması bizim bu konudaki önerilerimizden biri. 

Yine kayıt dışılığına tevessül edenlerin, sektörün isminin kötüye çıkmasına neden olanların acilen mercek altına alınması ve gerekli yaptırımların zaman kaybetmeden uygulanması şart. 

Önemli bir diğer önerimiz de KDV’nin ÖTV’ye eklenerek, KDV kaçakçılığının önüne geçilmesidir. 

Devletimizin ilgili tüm kurumlarından, vatanına milletine bağlı, vergisini son kuruşuna kadar ödeyen, kaçakçılara karşı direnerek vatandaşlarımıza sağlıklı hizmet veren dürüst akaryakıt bayileri iflas etmeden, sektörden yok olmadan bir an evvel hiçbir açık kapı bırakmadan gerekli düzenlemeleri yapmalarını rica ediyor, sektörün kaçakçılıkla anılmadığı günleri en kısa sürede görmeyi umut ediyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler