1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Okumuş: Akaryakıt ürünlerinden alınan KDV oranı düşürülmeli 

Okumuş: Akaryakıt ürünlerinden alınan KDV oranı düşürülmeli 

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt sektöründe kısa çalışma ödeneğinin yılsonuna kadar uzatılmasını ve akaryakıt ürünlerinden alınan KDV oranının düşürülmesini talep etti.

Okumuş: Akaryakıt ürünlerinden alınan KDV oranı düşürülmeli 

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt sektöründe kısa çalışma ödeneğinin yılsonuna kadar uzatılmasını ve akaryakıt ürünlerinden alınan KDV oranının düşürülmesini talep etti.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatılması ve son günlerde yeniden artış gösteren salgının sona erdirilmesi için istasyonlarda alınması gereken önlemler konusunda Sendika üyelerini bilgilendirdi. 

Virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri olan akaryakıt sektörünün turizm sezonu ile biraz toparlandığını ancak sezonun sona ermek üzere olması ve salgının etkisinin yeniden artması ile sektörde yeniden bir daralma yaşanabileceğini kaydeden Okumuş, kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar uzamasının pandemiden olumsuz etkilenen başta akaryakıt sektörü olmak üzere tüm sektörler için can simidi olacağını düşündüklerini söyledi.

Akaryakıt sektörünü rahatlatacak bir diğer adımın da akaryakıt ürünlerinden alınan KDV oranının düşürülmesi olacağını kaydeden Okumuş, “Sektörümüzün kangren haline gelmiş en önemli sorunlarından biri maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan akaryakıt satışlarıdır. KDV’nin çalınması suretiyle yapılan bu satışlar nedeniyle devletimiz milyonlarca liralık vergi kaybına uğrarken, akaryakıt sektöründe de öldürücü boyutta bir haksız rekabet yaşanmasına neden olmaktadır. Bu sorunun çözümü için Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın Temmuz ayında açıkladığı sektörlerde öngörülen KDV indirimlerinin sektörümüzde de uygulanmasını ve akaryakıt ürünlerinden alınan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesini veya akaryakıt ürünlerinden alınan KDV’nin ÖTV’ye eklenmesini talep ediyoruz.

Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın söylediği gibi virüs bizlerden daha güçlü değil. Her birimiz maske, mesafe ve temizlik kuralına uyarak virüsü yenebiliriz. 

Değerli üyelerimizin gerek istasyonlarında gerek özel hayatlarında Bilim Kurulumuz tarafından önerilen tüm hususlara riayet etmelerini rica ediyor, en kısa sürede bu salgının sona ermesini ve Ülkemiz ekonomisinin hızla toparlanmasını diliyoruz” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler