1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Okumuş: Bayilere özel kredi imkanı sağlanmalı

Okumuş: Bayilere özel kredi imkanı sağlanmalı

PÜİS, akaryakıt bayilerinin kar paylarının artan maliyetler göz önüne alınarak maktudan yüzdeye dönüştürülmesi talebinde bulundu.

Okumuş: Bayilere özel kredi imkanı sağlanmalı

Enerji Günlüğü - PÜİS Başkanı İmran Okumuş, bayilerin finansman ihtiyacı için özel kredi imkanı sağlanması ve yüksek kredi kartı komisyonların çok cüzi miktarlara düşürülmesi gerektiğini kaydettti.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) akaryakıt bayilerinin gündemindeki sorunları görüşmek amacıyla Başkanlar Kurulu Toplantısı düzenledi. Toplantının ardından bir açıklama yapan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, vergi artışları, dolar kuru ve brent petroldeki artışa bağlı olarak akaryakıta gelen zamlara dikkat çekti.   

Bayilerin artan maliyetlerin altından kalkabilmesi ve ayakta kalabilmesinin tek yolunun bayilerin kar paylarının maktudan yüzdeye dönüştürülmesi ve verilecek yüzdesel kay payının hesaplanmasında enflasyon, asgari ücret ve döviz kuru ile enerji maliyetlerindeki artışların göz önüne alınması olduğunu kaydeden Okumuş, şöyle devam etti:

“Bayilerin TSE vizeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı denetimleri, yeni nesil yazarkasalar gibi görünmeyen birçok gider kalemi de mutlaka düzenleme yapılırken değerlendirilmelidir. Toplantıya katılan tüm başkanlarımız bu konudaki görüşlerini aynı şekilde dile getirerek, bu düzenlemenin yapılmaması ve çözüm getirilmemesi halinde başta kırsal kesimde faaliyet gösterenler olmak üzere birçok istasyonun tek tek kapanacağı, atadan babadan bu mesleği yapan, dürüst çalışan bayilerin sektörden çekileceği ve sektörde tekelleşme oluşacağı konusunda görüş birliğine vardı.”

BAYİLERE ÖZEL KREDİ İMKANI VE KREDİ KARTI KOMİSYON DÜŞÜRÜLMESİ TALEBİ

Okumuş ayrıca bayilerin finansman ihtiyacı için özel kredi imkanı sağlanması gerektiğini kaydettti. Yine, bankaların bayilerden aldığı yüksek kredi kartı komisyonların yapılacak bir düzenlemeyle çok cüzi miktarlara düşürülmesi gerektiğini vurguladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler